VOJVOĐANSKO ETNO SELO: Pasulj i gulaš na Exitu!
Foto: Tanjug

Domaći kulinarski specijaliteti

VOJVOĐANSKO ETNO SELO: Pasulj i gulaš na Exitu!

Exit 2018 -
Posetioci EXIT-a iz svih krajeva sveta tako su dobili priliku da probaju nadaleko čuveni srpski pasulj, kojim se ujedno na najboljem muzičkom festivalu u Evropi promoviše i poznata manifestacija "Temerinska pasuljijada"
1 / 3 Foto: Tanjug

Posetioci EXIT festivala imaju priliku da se na Petrovaradinskoj tvrđavi, preko puta Muzeja Grada Novog Sada i "Fusion stage", upoznaju sa domaćim kulinarskim specijalitetima koji se nalaze u ponudi improvizovanog etno sela.

Posetioci EXIT-a iz svih krajeva sveta tako su dobili priliku da probaju nadaleko čuveni srpski pasulj, kojim se ujedno na najboljem muzičkom festivalu u Evropi promoviše i poznata manifestacija "Temerinska pasuljijada".

Osim pasulja na "meniju" vojvođanskog etno sela nalazi se i perkelt - mađarski juneći gulaš, i srpska kobasica, pa specijaliteti od mangulice, čvarci i stara vojvođanska poslastica mast na hlebu sa tucanom paprikom, a mogu se i pronaći vina sa Fruške gore.

Organizator etno sela na EXIT festivalu je Dragan Vukotić koji je rekao da je ideja za pravljenje štanda etno sela bila takva da se, kako je rekao, gostima iz celog sveta predstavi izgled seoskog domaćinstva iz Vojvodine, sa slamom i salašarskim detaljima.

"Cilj je da promovišemo vojvođansko selo, vojvođansku i nacionalnu kuhinju i predstavimo sve ono što vojvođansko selo može ponuditi tržištu", reko je Vukotić.

On je naglasio da je izuzetno zadovoljan načinom na koji posetioci reaguju na etno selo, istakavši da se srpski pasulj i perkelt jedu i u 19 sati i u ponoć i u četiri sata ujutru i da posetioci imaju samo reči hvale za njihov ukus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track