KVIZ KAO KARTA ZA KONCERT: Šta sve treba da znate o bendu The Vaccines
Foto: Promo

Exit 2016

KVIZ KAO KARTA ZA KONCERT: Šta sve treba da znate o bendu The Vaccines

Exit 2018 -

The Vaccines su britanski indi rok bend, koji sa ponosom kažu da su vremenom postali pravi rokeri. Za to mogu da zahvale odličnom prijemu kod publike, koja ih prati od debija u 2011. godini, ali i gomili zanimljivih priča vezanih za ove simpatične momke.

Na početku karijere The Vaccines su dobili priliku da budu predgrupa benda Arctic Monkeys, na nastupu pred 10.000 ljudi u Šefildu. Oni su to na najbolji mogući način iskoristili i dobili poziv od mnogo poznatijih kolega da im se pridruže na turneji po Americi. Još jedna zajednička stvar za oba benda su koncerti na Exit festivalu.

The Vaccines su nastupali i sa još nekm zvučnim imenima iz sveta muzike kao što su The Rolling Stones, Arcade Fire, The Stone Roses, Arctic Monkeys, Red Hot Chili Peppers i Muse.

Njihov solo album ”What Did You Expect from The Vaccines?” doživeo je veliki uspeh. Bio je to najbolje prodavani debi album te godine i odmah su počela poređenja, i to sa The Ramones. Međutim, momci iz benda kažu da je na njih više uticala američka rok muzika iz perioda od 50-ih do 80-ih godina prošlog veka.

Bend je tokom 2012. godine objavio dva besplatna izdanja – EP sa živog nastupa u Brajtonu i kolekciju akustičnih obrada, među kojima su se našle pesme Abbe, Jonathana Richmana, Wire i Nicka Lowa, a izdanje je nazvano “Please, Please Do Not Disturb”.

Ukupno šestoro ljudi, iako su imali karte, nisu 2013. mogli da uđu na koncert The Vaccines u Britaniji. Razlog – nisu znali ime njihovog pevača. Naime, policija je, kako bi sprečila potencijalne džeparoše da uopšte uđu u koncertnu dvoranu, sve ljude koji su došli, bez obzira što su imali kartu, pre ulaska propitivali o bendu. Pitali su ih kako se zove glavni pevač benda i da nabroje imena njihovih albuma. Šestoro je palo na "testu".

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula.

Nastupe su već potvrdili: Ellie Goulding, The Prodigy, David Guetta, Wiz Khalifa, The Vaccines, Bastille, George Clinton, Tinariwen, Stormzy, Ms. Dynamite, Hurts, Skrillex, Lost Frequencies, Dimitri Vegas & Like Mike, Nicky Romero, Solomun, Robin Schulz, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Sigma DJ set, Cock Sparrer, Paradise Lost, At the Gates, Anti-Flag, Dub Pistols, Sister Bliss DJ set, Zomboy, Andy C, Filatov & Karas, Goldie, Jeff Mills, Black Coffee, Stereo MCs i mnogi drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track