Gosti na Egzitu: Tom Jork, Fli, Džoi Varonker i Najdžel Godrič

Exit 2013

Gosti na Egzitu: Tom Jork, Fli, Džoi Varonker i Najdžel Godrič

Exit 2018 -
Najveći festival u regionu će ove godine posetiti producent grupe "Radiohead", basista "Red hot chilli peppers" i bubnjar grupe "R.E.M."

NOVI SAD - Gosti ovogodišnjeg festivala "Egzit" biće osnivač i producent grupe "Radiohead" Tom Jork i Najdžel Godrič, basista benda "Red Hot Chilli Peppers" Fli, bubnjar "R.E.M." - a Džoi Varonker i brazilski perkusionista Mauro Refosko, najavili su organizatori.

Oni će se zajedno predstaviti na novosadskom festivalu kao grupa "Atoms For Peace". ""Atoms For Peace" nastali su kada smo Fli i ja zaglavili jedno veče slušajući Fela Kutija celu noć. Otkrili smo koliko je ogromna muzička energija sakrivena u našoj potencijalnoj kolaboraciji. To su ti momenti kada osetiš da se velike stvari dešavaju", objasnio je Jork.

Strateški direktor festivala Dušan Kovačević je primetio da, okarakterisani od svetskih medija kao "supergrupa", "Atoms For Peace" su u ovom trenutku jedna od "najvrelijih tema" na svetskoj muzičkoj sceni. "Svi svetski festivali se grabe da ih dobiju, a zahvaljujući ugledu koji Egzit ima u muzičkoj industriji, svi posetioci festivala imaće priliku da ih vide uživo na Petrovaradinskoj tvrđavi", dodao je jedan od osnivača festivala Ivan Milivojev.

Publika "Egzit" festivala imaće priliku da uživa u ekskluzivnom koncertnom izdanju na njihovoj prvoj turneji ikad. "Atoms For Peace" izdaće svoj debi album "Amok" 25. februara, a pesme "Default", "Judge", "Jury and Executioner", "Amok" već su ranije postavljene na internet.

Programski direktor glavne festivalske bine "Exita" Dragan Ambrozić je ocenio da će nastup "Atoms For Peace" biti jedinstvena prilika da domaća i regionalna publika čuje "kako zvuče istinske muzičke legende u punom naponu snage, majstori muzike u novom izdanju u kome se gitarski zvuk pretapa u digitalni, rok u elektroniku, parole u poeziju".

"Egzit" će ove godine trajati dan duže. Sklopljena je saradnja sa najvećim svetskim brendom andergraund i bas muzike, kućom "UKF Music" u okviru koje će nastupiti DJ Fresh Live, Friction, SKisM, Dub Phizix i drugi.Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći "Egzit" festival iznosi 5.990 dinara, dok studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice sa popustom, za 5.490 dinara.

Festival se održava od 10. do 14. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track