PRONAĐENO ZAKOPANO BLAGO! Minđuše sa oznakom Nemanjića, EVO U KOM MUZEJU SE NALAZE: Neđene na grobnom mestu blizu crkve (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir tv

PRONAĐENO ZAKOPANO BLAGO! Minđuše sa oznakom Nemanjića, EVO U KOM MUZEJU SE NALAZE: Neđene na grobnom mestu blizu crkve (VIDEO)

Jesenji TV program -

Mnoga mesta imaju skrivene priče, a za mnoge od njih ljudi nisu raspoloženi da kažu pred kamerama.

Upustite se u pustolovine sa Vukašinom Grozdanićem i saznajte priče iza bedema tvrđave u Smederevu.

Tamo gde su tvrđave, uvek postoji i priča o zakopanom blagu, čiji i najmanji pronalasci rasplamsaju priču po čitavom kraju.

01:05

PRONAĐENO BLAGO! Minđuše sa oznakom Nemanjića, EVO U KOM MUZEJU SE NALAZE: Neđene na grobnom mestu blizu crkve

Upravo je jednu takvu priču ispričao Goran Jovčić, turistički vodič u Smederevu:

- Napornim radom stručnjaka iz regionalnog Zavoda za zaštitu spomenika i kulture Smederevo, otkriveni su ostaci tog kompleksa, gde se nalazila i crkva u kojoj su, pretpostavlja se, čuvane mošti Sv. Luke. Elem, nedaleko od tog mesta, odnosno u neposrednoj blizini crkve, nađeno je par grobnih mesta, a u jednom je nađena minđuša. To potkrepljuje tu priču o blagu.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Minđuša je izložena u muzeju u Smederevu.

- Minđuša je sa obeležjima Nemanjića, Brankovići neposredno imaju veze s Nemanjićima, pa je logično da su se naslanjali na tu tradiciju i nosili taj nakit.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

14:36

KOJEKUDE PO SRBIJI: Smederevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track