RADIVOJE SE VRATIO U SRBIJU I POPULARNA SERIJA GA VINULA U ZVEZDE: Glumac sad priznao šta je mislio kad je tek video SCENARIO!
Foto: Damir Dervišagić

OTVORENO

RADIVOJE SE VRATIO U SRBIJU I POPULARNA SERIJA GA VINULA U ZVEZDE: Glumac sad priznao šta je mislio kad je tek video SCENARIO!

Kultura -

Glumac Radivoje Bukvić više od dve decenije aktivan je na glumačkoj sceni, a uz domaću, uspeo je da izgradi i uspešnu inostranu karijeru.

Bukvića smo imali prilike da vidimo u brojnim američkim i francuskim ostvarenjima, a u Srbiju se vratio na velika vrata kroz glavni lik u seriji "Besa". Glumac je progovorio o poslovnim uspesima i izazovima, a istakao je i da veruje da će naša produkcija uskoro parirati holivudskoj.

Radivoje Bukvić, Radivoje Raša Bukvić, Raša Bukvić
foto: Zorana Jevtić

- Imao sam sreće da se vratim kući i snimim jednu od najlepših i najznačajnijih uloga u karijeri, a to je lik Uroša u seriji "Besa". Iskren da budem, očekivao sam uspeh te serije jer čim sam pročitao scenario, shvatio sam da se radi o jednom jako dobro osmišljenom projektu. S obzirom na to da sam bio motivisan, bio sam svestan da postoji potencijal da od "Bese" napravimo ovo što smo uspeli - rekao je Bukvić.

- Veoma mi je drago što se trenutno u Srbiji snima dosta projekata, to je važno pre svega za moju profesiju. Glumci time imaju šansu da pokažu svoj talenat, i to u raznim žanrovima. U prošlosti se manje snimalo i kolege nisu imale iskustva u radu pred kamerama. Mlađe generacije treba da budu svesne da žive u vremenu koje za njihovu glumačku karijeru ostavlja prostora da se nadograđuju. Sada možemo da verujemo da ćemo moći da pariramo holivudskim i evropskim produkcijama - rekao je najpre Radivoje, pa objasnio zbog čega je još bitna hiperprodukcija:

Radivoje Bukvić
foto: Profimedia

- Ono što je takođe veoma važno jeste da glumci konstantnim treningom i radom ispred kamere sebe dosta usavršavaju. Nadam se da ćemo nastaviti ovim tempom i da ovo neće biti jedna lasta koja ne čini proleće, već da će ovaj način rada potrajati - rekao je glumac, i dodao da se način rada na zapadu veoma razlikuje od našeg.

- Ne možemo porediti rad u inostranstvu i ovde. Nije bitna država u kojoj se projekat snima, već scenario i kompletna zamisao. Problemi nastaju kada stvari u produkcionom smislu nisu potpune, ali je najvažniji kvalitet projekta - zaključio je Bukvić.

Bukvić je mlađim kolegama poručio da budu istrajni i nikada da ne odustaju od svog cilja.

- Mlađim kolegama bih poručio da ne odustaju. Glumac se lako postaje, a teško ostaje. Treba se iznova podizati i verovati da nas iza ugla čeka neko novo ostvarenje koje će našu karijeru podići na viši nivo. Naše kolege na zapadu nisu zaposlene već su slobodni umetnici. Često se dešava da oni nemaju angažman i snalaze se tako što pišu scenario za neki kratki film ili seriju - rekao je on.

Radivoje Bukvić, Radivoje Raša Bukvić, Raša Bukvić
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/K.Đ/Alo

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track