FILM O STRADANJU SRBA NA KOSOVU KONAČNO PRED PUBLIKOM: Zbog velikog interesovanja u prodaji dodatne karte za prikazivanje na FESTU
Foto: Yana Lozeva

Lepo

FILM O STRADANJU SRBA NA KOSOVU KONAČNO PRED PUBLIKOM: Zbog velikog interesovanja u prodaji dodatne karte za prikazivanje na FESTU

Kultura -

Zbog velikog interesovanja publike u prodaju su puštene dodatne karte za dugoočekivani film "Mrak" u režiji Dušana Milića, koji će imati srpsku pretpremijeru 26. februara u okviru glavnog takmičarskog programa 50. Festu u 19.30 sati u Kombank dvorani.

Autorska i glumačka ekipa, koji je jedan od najiščekivanijih filmova na ovogodišnjem festivalu će prisustvovati ovoj dugoočekivanoj srpskoj pretpremijeri.

Film Mrak
foto: Yana Lozeva

Radnja drame/psihološkog trilera "Mrak" inspirisana je istinitim događajem koji se odigrao u vreme martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji. Film obrađuje životnu i potresnu priču koja je ispričana kroz vizuru devojčice Milice koja sa majkom i dedom živi u planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom.

Film "Mrak", srpsko-dansko-bugarsko-italijansko-grčka koprodukcija je složena filmska priča o teškom životu Srba na Kosovu i Metohiji u kojoj glavne uloge tumače Slavko Štimac i sve popularnija danska glumica srpskog porekla Danica Ćurčić. Ostale uloge su poverene Mioni Ilov, Flaviu Parenti, Ivanu Zerbinati, Nikoli Kent, Darrenu Pettie, Nikoli Rakočević, Slaviši Čurović i Slađani Bukejlović.

Film stiže u bioskope 19. marta na godišnjicu progona.

Film Mrak
foto: Yana Lozeva

Kurir.rs

Bonus video:

13:00

CECIN DEČKO ULOGU U FILMU DOBIO PREKO VEZE! Rediteljka ispričala kako je došlo do saradnje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track