RASPALO SE PRLJAVO KAZALIŠTE NAKON 45 GODINA: Muzičari posvađani i rastavljeni, a pominju i TUŽBE zbog najavljenog koncerta!
Foto: Dragan Kadić

NEVEROVATNO

RASPALO SE PRLJAVO KAZALIŠTE NAKON 45 GODINA: Muzičari posvađani i rastavljeni, a pominju i TUŽBE zbog najavljenog koncerta!

Kultura -

U medijima širom regiona odjeknula je vest da se raspao čuveni bend "Prljavo kazalište". Kako je potvrđeno za "Jutarnji list", nakon 45 godina, momci iz benda su rešili da se raziđu.

"Prljavo kazalište" objavio je prvu svoju pesmu 1979. godiner, no to je davna i slavna prošlost, koju su ispisali dugogodišnji prijatelji, kumovi i sjajni muzičari koji su zajedno punili arene i stadione i bacali publiku u trans. Danas Tihomir Fileš i Jasenko Houra, osnivači benda zbog čijeg će razlaza njihova publika večno žaliti, kako dalje navode hrvatski mediji, više i ne razgovaraju, a kako je krenulo, u budućnosti bi mogli da pričaju samo putem svojih advokata.

Prljavo Kazalište, Jasenko Houra
foto: Dragan Kadić

O tome da članovi benda imaju različite muzičke vizije i želje, kao i o tome da su se zasitili jedni drugih govorkalo se još 2021. godine. Niko tome nije pridavao previše značaja, jer čarke i lošija razdoblja nisu neuobičajena za kolektive u kojima radi više ljudi, pa tako ni za bend veliki poput Prljavog kazališta. Međutim, umesto da se strasti smire, da se loši dani zaborave, stvar je eskalirala i rezultovala raspadom benda, ali i mogućim tužbama, prenosi pomenuti portal.

Naime, premda je jasno da zajedno neće nastaviti da rade, Houra je, kaže Fileš, za 24. jun dogovorio nastup Prljavog kazališta u Vrbniku na Krku. U najavi koju ju je na društvene mreže postavila Turistička zajednica opštine Vrbnik ne piše ko će pevati a ko svirati, ali Fileš, koji je vlasnik žiga i imena benda, poručuje da se taj događaj ne sme nazvati 'koncertom Prljavog kazališta', ako muzičari i turistička zajednica ne žele da podlegnu tužbi, prenosi "Jutarnji list".

Prljavo Kazalište
foto: Facebook

- Bend naravno može nastupiti pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište - ne - odlučan je Fileš.

- Ja sam u Prljavom kazalištu 33 godine bio ne samo instrumentalist i koautor muzike kao jedan od aranžera, nego i osnivač i jedini menadžer benda. Sve što se poslovno radilo u vezi pretvaranja benda u brend bilo je pod mojom kontrolom i u isključivo mojoj organizaciji, pa tako i pravo na ime i žig brenda Prljavo kazalište. Sve to je bilo i više nego dobro poznato i Jasenku Houri proteklih godina - kaže Fileš, čiji je bend poslednji nastup imao pre dve godine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:20

Kao Kao Bend - Radi Vino

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja