EVO KAKO JE NATAŠA NINKOVIĆ IZGLEDALA KROZ EPOHE: Dušanka iz Vremena zla nosi posebnu lepotu prošlosti!
Foto: Damir Dervišagić

transformacijA

EVO KAKO JE NATAŠA NINKOVIĆ IZGLEDALA KROZ EPOHE: Dušanka iz Vremena zla nosi posebnu lepotu prošlosti!

Kultura -

Ključ jedinstvenog izraza dramske umetnice Nataše Ninović skriva njena velika moć transformacije. Od atraktivne i zavodljive dame kakva je bila u brojnim serijama i filmovima koji oslikavaju savremeno doba, do žena koje su uz svoj uvek drugačiji unutrašnji svet oslikavale i neko prošlo doba

Nataša Ninković, Emisija Sceniranje, Kurir TV
foto: Damir Dervišagić

Trenutno je gledamo u seriji "Vreme zla", rađenoj po romanima Dobrice Ćosića, kao Dušanku, prototip prave majke iz tog perioda, ali i žene koja ima angažovani društveni život. Sama umetnica istakla je radeći na ovoj ulozi kao je posebnu lepotu ovog posla činilo to što je reč o ekranizaciji velike literature. Ali, nije ovo jedini put da se Nataša našla u ulozi koja oživljava neko prošlo vreme.

Nataša Ninković
foto: Nikola Anđić

U filmu o knezu Mihailu, koji snima reditelj Milorad Milinković, igra Anku. Potom, u ostvarenju "Ilka" Zdravka Šotre bila je Jelena Ilka Markovic, udovica pukovnika Jevrema Markovića koja je pokušala da izvrši atentat na kneza Milana Obrenovića. Potom, u "Ivkovoj slavi", tumačila je Paraskevu Mijalković, Ivkovu ženu, dok su joj serije "Ranjeni orao", "Nepobedivo srce", "Santa Maria della Salute" i "Cvat lipe nad Balkanom" takođe donele izazove u kostimima iz nekih prošli vremena. Trenutno radi na seriji "Bunar" u režiji Maše Nešković i to sestru glavnog junaka kog tumači Igor Đordević.

Kurir.rs

Bonus video:

04:02

Opelo za Mateja Periša: Prisustvuje i patrijarh srpski Porfirije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track