I MAJA GOJKOVIĆ U KANU: Odnosi između Srbije i Francuske u oblasti kulture veoma dinamični! VAŽAN SASTANAK I ZA LJUDE IZ FESTA
Foto: Goran Zlatković

Lepo

I MAJA GOJKOVIĆ U KANU: Odnosi između Srbije i Francuske u oblasti kulture veoma dinamični! VAŽAN SASTANAK I ZA LJUDE IZ FESTA

Kultura -

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se juče s predsednikom Nacionalnog centra za kinematografiju i pokretne slike Francuske (CNC) Dominikom Butonom.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi između Srbije i Francuske u oblasti kulture na visokom nivou. Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Gojković i Butona su na sastanku, u okviru održavanja 75. Filmskog festivala u Kanu, istakli i da su ti odnosi veoma dinamični na brojnim poljima, posebno u oblasti audio-vizuelne umetnosti.

Na sastanku su razmotrene konkretne mogućnosti dalje saradnje i prenos iskustava i najboljih praksi CNC na ekspertskom i normativnom planu, a naglašena je i spremnost za dalju podršku filmskim koprodukcijama i druge konkretne oblike saradnje predviđene Sporazumom o kinematografskoj koprodukciji.

Ivan Karl
foto: Privatna Arhiva

Gojkovićeva će u Kanu, navodi se u saopštenju, prisustvovati projekciji filma "Brana" libanskog reditelja Alija Šerija, koji je nastao u koprodukciji srpske filmske kuće "Trilema films" s filmskim kućama iz Francuske, Nemačke, Libana, Sudana i Katara, i koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

U Kanu je održan istorijski sastanak odbora Festa, a fotografiju je preko društvenih mreža podelio Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu.

Kurir.rs/ Beta

Bonus video:

00:58

POČEO FILMSKI FESTIVAL U NIŠU: Premijera Bjelogrlićevog filma Toma na otvaranju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track