MESEČNO JE RATU KREDITA PLAĆAO 100.000, BJELA ZAPRETIO BANCI: Mandu u grob oterali FINANSIJSKI PROBLEMI i borba za pozorište!
Foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić

BRAT OTKRIO

MESEČNO JE RATU KREDITA PLAĆAO 100.000, BJELA ZAPRETIO BANCI: Mandu u grob oterali FINANSIJSKI PROBLEMI i borba za pozorište!

Kultura -

Na današnji dan pre šest godina Milorad Mandić Manda, jedan naših najcenjenijih glumaca, iznenada nas je napustio, i to na pozorišnim daskama.

Njegovo srce prestalo je da kuca na pozorišnoj sceni, dok je igrao Kapetana Kuku u predstavi "Petar Pan". Iako vreme prolazi, njegova porodica, prijatelji i kolege ne mire se s Mandinim preranim odlaskom. Svi oni čuvaju sećanje na velikog glumca i borca za pozorište "Boško Buha", čiju obnovu je upravo on počeo.

Milorad Mandić Manda
foto: Zorana Jevtić

Brat Milorada Mandića Mande, Nenad Mandić, prošle godine je otkrio da je legendarnog glumca "ubio kredit za stan i problemi u vezi sa renoviranjem pozorišta Boško Buha".

Kako je naveo finansijski problemi ozbiljno su narušili Mandino zdravlje, zbog čega je preminuo 15. juna 2016. godine na bini dok je igrao predstavu.

"Kredit za stan i pozorište su ga odveli u grob. Postao je 2014. godine upravnik pozorišta koje nije renovirano od Drugog svetskog rata. Mnogo je želeo da ga sredi, sam je jurio sponzore. I Novak Đoković je donirao novac, ali to nije bilo dovoljno. Celog sebe je davao, sa majstorima ostajao do tri, četiri ujutru i radio barabar sa njima. Uzimao je špakle i gulio zidove, a ujutru kupovao burek. Sećam se da mu je i sin Filip govorio da ide kući i odspava malo, ali on nije hteo", ispričao je Nenad za Informer i otkrio da pozorište nije bilo jedini problem, prenosi Mondo.

Milorad Mandić Manda
foto: Aleksandar Jovanović

"Kada se oženio Anjom digao je kredit da kupi stan. Ali, pošto je već bio u godinama, morao je da plaća osiguranje kako bi se kredit obnavljao. Uzeo je kredit u švajcarcima, jer je tada bio najisplativiji, ali mu je posle godinu i po dana preseo. Plaćao je skoro 100.000 mesečno ratu za kredit. To ga je strašno mučilo. Nije lako svakog meseca zaraditi taj novac, a gde su ostali troškovi."

Nenad je takođe otkrio da je posle Mandine smrti Anja imala problem sa bankom, koja nije htela da isplati osiguranje, ali da se njihov kum Dragan Bjelogrlić umešao i uspeo da reši problem.

Dragan Bjelogrlić, Predrag Gaga Antonijević, Saslušanje, Tuča, Incident
foto: Radule Perišić / ATAImages

"Kredit je vraćen zahvaljujući Bjeli. Rekao im je: Ili ćete da prebacite novac od osiguranja ili ćete dati tri miliona evra da se operete od sramote koju ću da vam napravim. U roku od 24 sata novac je bio na računu", ispričao je Nenad.

Nened je dodao i da mu je žao što ni toliko godina nakon Mandine smrti pozorište nije obnovljeno.

"Dugujemo mu da se pozorište renovira. Tada bi bio miran."

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:07

Mandin sin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track