IZLOŽBA O 2. SVETSKOM RATU STIŽE U BEOGRAD: Dan kada je jedna opština oslobođena je dan kad su njeni stanovnici udahnuli slobodu!
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

NEVEROVATNO

IZLOŽBA O 2. SVETSKOM RATU STIŽE U BEOGRAD: Dan kada je jedna opština oslobođena je dan kad su njeni stanovnici udahnuli slobodu!

Kultura -

U Domu kulture „Milosav Buca Mirković“ u Aleksandrovcu otvorena je izložba fotografija posvećena učešću građana ove potkopaoničke opštine u Drugom svetskom ratu.

Izložba o 2. svetskom ratu
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Izložbu je otvorila Katarina Petković, predsednica Opštinskog odbora SUBNOR-a, a o doprinosu. Župljana u pobedi nad fašizmom veoma nadahnuto je govorio direktor Zavičajnog muzeja Župe Miroslav Šljivić.

- Negovanje kulture sećanja i baština jednog naroda je nasleđe koje svoje uporište ima u danima koji su doprineli da se sloboda sačuva, i u pokolenjima koja dolaze. Dan kada je jedna Opština oslobođena je dan kada su stanovnici te Opštine udahnuli slobodu i predstavljaju neke od najvažnijih datuma za jednu zemlju. Na nama je da ih sačuvamo od zaborava, i kao upozorenje šta nikada ne smemo izgubiti. Izložba će kasnije biti predstavljena i u Beogradu, kao prateći deo konferencije i tribine “Za očuvanje istorijskog sećanja” u Ruskom domu. Bila bi nam čast da svojim dolaskom doprinesete događaju i zajedno predstavimo Župu i kroz ovaj segment, a to je negovanje kulture sećanja - rekla je Katarina Petković.

Izložba o 2. svetskom ratu
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Na ovoj manifestaciji nastupili su mališani Predškolske ustanove „Naša radost” i učenici osnovnih škola „Ivo Lola Ribar“ i „Aca Aleksić“. Izložba će u Aleksandrovcu biti otvorena do 24. avgusta, a potom se seli u Ruski dom u Beogradu.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Bonus video:

00:17

Izložba Mali svet krenula na put oko sveta iz Dečjeg kulturnog centra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track