OVACIJE ZA MERILIN MONRO TRAJALE 14 MINUTA: Prikazana Plavuša, najiščekivaniji film na Mostri! Kraj meseca već pred PUBLIKOM
Foto: AP

premijera

OVACIJE ZA MERILIN MONRO TRAJALE 14 MINUTA: Prikazana Plavuša, najiščekivaniji film na Mostri! Kraj meseca već pred PUBLIKOM

Kultura -

Ikona Holivuda Merilin Monro, koja je umrla pre 60 godina, bila je ponovo zvezda ovogodišnjeg 79. Međunarodnog festivala u Veneciji.

Na Mostri je prikazan film "Plavuša" o njenoj sudbini i psihološkom stanju koje ju je pratilo tokom godina filmskog glamura. Publika je ostvarenje Endrua Dominika, snimljeno prema romanu spisateljice Džojs Kerol Outs, dočekalo ovacijama koje su trajale čak 14 minuta, piše Holivud riport.

Film Plavuša, Merilin Monro
foto: EPA

Glavnu ulogu igra Ana de Armas, poznata kao jedna od bivših devojaka Džejms Bonda. Ostvarenje u produkciji Neftliksa biće dostupno na toj platformi od 28. septembra i neće biti prikazano u bioskopima.

- Zaista verujem da je Merilin sve vreme bila s nama. Ona je bila sve o čemu sam razmišljala, nju sam sanjala. Ona je bila sa mnom i bilo je lepo. Mislim da je bila srećna - rekla je Ana de Armas o svom iskustvu tokom snimanja biografskog filma o Merilin Monro.

Film Plavuša, Merilin Monro
foto: EPA

"Plavuša" predstavlja ulaženje u život Norme Džin Mortenson, kako se zvala Merilin Monro, koja je umrla u 37. godini. Postala je ikona popularne kulture, a njena sudbina je inspirala mnoge stvaraoce, kao što je slikar Endi Vorhol. Novi film će baciti svetlo na patrijarhalni sistem Holivuda i verovatno neće razjasniti misteriju koja nastavlja da okružuje njenu smrt, ocenili su filmski kritičari. Njena smrt bila je predmet raznih spekulacija i teorija zavere. Postoje priče da je ubijena zbog ljubavne afere s tadašnjim američkim predsednikom Džonom Kenedijem, da se iz nehata otrovala lekovima ili da je sebi smišljeno oduzela život.

Džon Kenedi
foto: Profimedia / Everett

Kurir.rs

Bonus video:

00:28

Dodela nagrada Sarajevo film Festival

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track