01:58

Dragan Ilić o Gorici

POSLEDNJI POZDRAV

REČI DRAGANA ILIĆA NA KOMEMORACIJI GORICI NEŠOVIĆ ODZVANJAJU: Nećemo praviti cirkus od njenog odlaska, jer je ONA TU (VIDEO)

Kultura -

Dragan Ilić, dugogodišnji saradnik i prijatelj Gorice Nešović, održao je uvodnu reč na komemoraciji povodom njene smrti.

Iako su mnogi očekivali da će to biti tipičan komemorativni govor, Dragan Ilić se ipak malo i našalio, baš u stilu svoje koleginice, koja je bila poznata kao duhovita i vedra osoba.

Gorica Nešović, Komemoracija, Dragan Ilić
foto: Nenad Kostić

"Tu si svi koji su voleli Goricu, a i oni koje je ona volela. Ujedinila je NUNS i UNS. Nije ovo parastos, nego žurka. Nećemo napraviti veliku buku da nam ne bi upala murija. Na samom početku sam hteo da vam kažem da sve radimo s velikim rizikom. Nećemo da pravimo cirkus od njenog odlaska, jer je ona tu. Znam da ću do kraja trpeti zvocanje zbog ovoga. Gorica nije želela komemoraciju", rekao je Ilić, nakon čega je usledio minut ćutanja u znak poštovanja pokojnoj Gorici.

1 / 6 Foto: Nenad Milošević

"Gorica je radila na različitim medijima, volela je da kaže da nikada nije dupetom zatvarala vrata. Čuvala je drage ljude između sebe. Čuvajte se međusobno. Tu su Marko i njena sestra Saška, kojima će se naći. Kad joj je bilo najteže, zvali smo je da smo naručili novi kompjuter preko koga ćemo da je uključimo, a ona je rekla da kidamo. Kad su je pitali šta radi, ona je rekla da vodi program. Čuvajte se, uživajte u muzici", zaključio je Ilić svoj dirljiv i potresan govor.

Od voljene koleginice došli su da se oproste kolege Rada Đurić, Voja Nedeljković, Nataša Miljković, Ivana Zarić i glumac Bojan Dimitrijević.

Podsetimo, Gorica Nešović je preminula 6. oktobra, u 59. godini života, a poslednjih nekoliko godina vodila je bitku sa dijabetesom.

Gorica je rođena 15. maja 1964. u Beogradu. Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:12

Komemoracija Gorice Nešović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track