VELIKO POJAČANJE U ATELJEU 212: Mlada glumačka zvezda LUKA GRBIĆ potpisao ugovor, a svi su očekivali da će OSTATI U OVOM POZORIŠTU
Foto: Stefan Stojanović MONDO

preokret

VELIKO POJAČANJE U ATELJEU 212: Mlada glumačka zvezda LUKA GRBIĆ potpisao ugovor, a svi su očekivali da će OSTATI U OVOM POZORIŠTU

Kultura -

Mladi glumac Luka Grbić nedavno je diplomirao glumu u klasi Srđana J. Karanovića na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a u četvrtak je potpisao ugovor za stalni angažman u Ateljeu 212, saopštilo je ovo pozorište.

Luka Grbić
foto: Stefan Stojanović MONDO

Talentovani dramski umetnik bio je stipendista Fondacije Beogradskog dramskog pozorišta na trećoj godini studija, član je Mense, a publiku i kritiku je osvojio svojim pozorišnim ostvarenjima, kao i ulogom u popularnoj franšizi "Južni vetar" Miloša Avramovića.

Luka Grbić
foto: promo

U Ateljeu je i zaigrao prvu glavnu ulogu - u komadu "Sin" po delu Florijana Zelera, u režiji Ane Tomović. Potom je postao i prvi stipendista Fondacije "Marko Živić", te nedugo zatim poneo repertoar teatra sa Crvenog krsta.

Zaigrao je glavne uloge u predstavama "Divlje meso", "U raljama života", "Zaljubljeni Šekspir", "Antigona", a postao je i član ekipe komada "Yankee Rose" Slobodana Obradovića u režiji Miloša Lolića, čija je premijera 5. novembra.

Mina Nenadović, Luka Grbić
foto: Dragana Udovičić

Publika Luku može da gleda i u komadima "Bokeški D mol", kao i u "Snežani i sedam patuljaka" u Pozorištu "Boško Buha", koja je bila njegova prva predstava, od koje nema nameru odustane jer mu, dodaje, predstavlja čistu radost.

Predstava Sin, Luka Grbić
foto: Boško Đorđević

Sa svojom klasom igra "Večeras improvizujemo", komad sa kojim je diplomirao na sceni u Domu kulture Studentski grad, kao i u komadima "Bajke za decu i odrasle" i "Greta iz Fausta" u Omladinskom pozorištu Dadov.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:01

GLUMCI BDP-a NA OKUPU: Ko je zakasnio, ko preležao koronu, a ko izbegao da da izjavu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track