02:25

Andre Rju svira Tamo daleko

spektakl

KRALJ VALCERA IZVEO SRPSKU PESMU TAMO DALEKO: Andre Rju i njegov orkestar oduševili beogradsku publiku, SVI SU TRAŽILI BIS

Kultura -

Holandski violinista Andre Rju održao je u četvrtak veče koncert u Štark areni pred više od 15.000 ljudi uz pratnju svog raskošnog orkestra "Johan Štraus". Publici je priredio vanserijski spektakl, koji je uključivao muziku, valcer, duhovito pripovedanje, koje samo Rju ume, i kompletan umetnički užitak od dva i po sata.

Andre Rju
foto: Marina Pešić

Koncert je bio ispunjen veličanstvenim zvucima valcera, arijama iz poznatih opera, kao što su Arija ljubavi iz "Rigoleta", Pučinijeva "Nesum dolma", bilo je i zvuka tanga, a čule su se i druge popularne melodije koje su razgalile publiku, posebno u drugom delu koncerta, kada je izvedena srpska pesma "Tamo daleko" na bis.

Andre Rju
foto: Marina Pešić

Uz orkestar sa 60 članova nastupili su i grupe Platin tenors, kao i svetski poznati soprani i muzičari iz Rusije, koji su izveli "Larinu pesmu" i "Kaljinku". Bogata scenografija dopunila je atmosferu svake numere, a tome su doprineli i bogati kostimi izvođača i scenski efekti.

Andre Rju
foto: Marina Pešić

Rju, koji je u svetu poznat i kao "kralj valcera", prvi put je gostovao u Beogradu 2019, a odmah nakon koncerta poželeo je da dođe ponovo, te je sa organizacijom "Star produkcije" zakazao novi termin u novembru naredne godine, međutim, pandemija koronavirusa odložila je nastup.

Andre Rju
foto: Marina Pešić

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track