FUDBALER JOŠKO GVARDIOL ROĐAK POZNATE SRPSKE SLIKARKE: Danas on vredi 100 miliona, a evo odakle su koreni ove i UMETNIČKE porodice
Foto: ap Abir Sultan

Krv nije voda

FUDBALER JOŠKO GVARDIOL ROĐAK POZNATE SRPSKE SLIKARKE: Danas on vredi 100 miliona, a evo odakle su koreni ove i UMETNIČKE porodice

Kultura -

Fudbaler Joško Gvardiol glavna je tema poslednjih dana u Hrvatskoj, ali i svetu. Neodoljivi 20-godišnjak nije javnost osvojio samo izgledom i fudbalskim umećem već i dirljivim zagrljajem s majkom.

Prezime Gvardiol nije nepoznato u umetničkom svetu. Slavna slikarka Mila Gvardiol, o kojoj je Kurir već pisao, rođaka je trenutno najboljeg fudbalera Hrvatske.

Mila Gvardiol
foto: Privatna Arhiva

- Nas Gvardiola nema puno, svi smo iz istog mesta - Novigrada. Joško je rođen u Zagrebu i klinac je tako da ga ja nisam upoznala - kaže za Kurir Mila.

Ona potiče iz slikarske porodice. Odrastajući u očevom ateljeu, odmalena je bila okružena umetnicima, slikama, skulpturama i atmosferom umetničkog rada. Sve to je usmerilo Milu prema umetničkom stvaralaštvu i ona se kao veoma mlada opredelila za njega.

Izložba, Mila Gvardiol
foto: Damir Dervišagić

Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku zidnog slikarstva. Doktorirala je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu na odseku digitalne umetnosti. Članica je Udruženja likovnih umetnika Srbije i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije. Do sada je imala 35 samostalnih i više od 250 grupnih izložbi. Učestvovala je na međunarodnim festivalima digitalne umetnosti i likovnim kolonijama. Nekoliko puta je nagrađivana u domenu slikarstva. Zaposlena je kao vanredni profesor na Fakultetu za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici, kao i na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Joško Gvardiol
foto: Instagram

Hrvatski reprezentativac igrama u Lajpcigu došao je do sedme pozicije najskupljih fudbalera Mundijala u Kataru sa svotom do 100 miliona. Mediji pišu da se posle Svetskog prvenstva seli u Englesku.

- Igrač sam Lajpciga, o tim stvarima transfera ne razmišljam jer na tome radi moj agent. Ipak, možda se jednog dana obrem u Čelsiju. Što da ne, veliki je to klub - kazao je Gvardiol nakon uspeha.

Joško Gvardiol
foto: Instagram

Kurir.rs

Bonus video:

06:39

Dejana Bačko je šampion sveta u paratekvondu, slikarka i velika inspiracija za mnoge

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track