ČUVAMO SVETLOST KOJU JE OSVETLIO IGOR VUK TORBICA: Jubilej Carstva mraka koja je i dalje najbolja predstava u BEOGRADU
Foto: Marijana Janković

PREPORUKA

ČUVAMO SVETLOST KOJU JE OSVETLIO IGOR VUK TORBICA: Jubilej Carstva mraka koja je i dalje najbolja predstava u BEOGRADU

Kultura -

Zaboravljeni klasik i nagrađivana predstava "Carstvo mraka" Lava Tolstoja proslaviće 26. decembra na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 50. izvođenje.

Carstvo Mraka
foto: Marijana Janković

Za svako njeno izvođenje karte se brzo rasprodaju, a glavne uloge igraju Ivan Đorđević i Hana Selimović. Kuriozitet scenografije je to što se prvi put u nacionalnom teatru glumci odvajaju od publike - akteri su staklom odvojeni od gledalaca i ne mogu da ih vide i čuju.

Predstava, Olga Odanović, Vanja Ejdus, Carstvo Mraka, Lav Tolstoj, Nebojša Ljub
foto: Vladimir Šporčić

- Zajedno s glumačkim ansamblom predstave i publikom koja je voli i rado gleda, Narodno pozorište u Beogradu čuva tu čudesnu stvaralačku svetlost kojom je Igor Vuk Torbica osvetlio "Carstvo mraka". On bio je jedan od najboljih reditelja mlađe generacije koji je ostavio dubok trag u većini srpskih i regionalnih pozorišta - navodi se u saopštenju.

Igor Vuk Torbica
foto: Damir Dervišagić

Predstavu je naš list u godini premijere izabrao za najbolju 2017. godine, a i danas na beogradskim scenama nije se pojavila bolja. Mladi reditelj je preminuo 2020. u 33. godini, ali je iza sebe ostavio promišljene režije i naslove koji se i igraju na radost publike.

Kurir.rs

Bonus video:

06:25

NEOBIČNO! NOVA PREDSTAVA IGRAĆE SE U AVIONU: Mesta ima za samo 150 putnika, glumci služe šampanjac, a evo kako do karata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track