ALEKSANDRU PAVIĆU DODELJENA NAGRADA „IMPERSKA KULTURA“: Udruženje pisaca iz Rusije našem analitičaru i politikologu ukazalo ČAST!
Foto: Nemanja Nikolić

ČESTITAMO

ALEKSANDRU PAVIĆU DODELJENA NAGRADA „IMPERSKA KULTURA“: Udruženje pisaca iz Rusije našem analitičaru i politikologu ukazalo ČAST!

Kultura -

Politikolog i analitičar Aleksandar Pavić ovogodišnji je dobitnik nagrade „Imperska kultura – Eduard Volodin“.

Udruženje pisaca Rusije svake godine na Bogojavljenje u domu Saveza svečano uručuje ovo priznanje u prisustvu najpoznatijih ruskih intelektualaca i pisaca.

Aleksandar Pavić, politikolog
foto: Nemanja Nikolić

Aleksandar Pavić za „AKTUELNOSTI“:

- Ukrajina sve vreme pobeđuje, ali samo na Tviteru i društvenim mrežama, ja da sam Zelenski ja bih se baš zabrinuo za sebe.

Pavić je dobio nagradu zbog svog publicističkog rada i analitičkih tekstova koji su objavljeni u srpskim i ruskim medijima u kategoriji „Slovensko bratstvo“.

Nagrada „Imperska kultura“ nastala je 1999. godine, a nakon smrti značajnog ruskog književnog kritičara Eduarda Volodina, 2002. godine, dobila je njegovo ime.

Aleksandar Pavić
foto: Kurir Televizija, Shutterstock

Dobitnici ove značajne nagrade, iz Srbije, ranijih godina bili su: Zoran Milošević za svoju studiju o vladici Nikolaju Velimiroviću, književnik Milovan Vitezović, istoričar i bivši ambasador Srbije u Rusiji akademik dr Slavenko Terzić, vladika Joanikije i mnogi drugi.

Takođe, ovu nagradu su dobili i veoma istaknuti umetnici: Operski pevač Boljšog teatra Vladimir Matorin, Jurij Solomin, dugogodišnji direktor „Malog teatra”, veoma poznatog moskovskog pozorišta u kome se igra isključivo ruska klasika, Vaclav Dvoržak, češki reditelj, nagrađen za film „Ukradeno Kosovo”.

(Kurir.rs/happytv)

Bonus video:

05:59

ALEKSANDAR PAVIĆ: Rat u Ukrajini je bacio senku na izbore u Srbiji, vlast želi da ostane neutralna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track