VELIKA TRAGEDIJA! 22 GODINE JE PROŠLO, A JOŠ UVEK SE NE ZNA KO JE UBIO MAKSU: Glumac je na samrti tražio samo jednu STVAR
Foto: Printskrin Youtube

sećanja na dragana Maksimovića

VELIKA TRAGEDIJA! 22 GODINE JE PROŠLO, A JOŠ UVEK SE NE ZNA KO JE UBIO MAKSU: Glumac je na samrti tražio samo jednu STVAR

Kultura -

Na današnji dan, 4. februara 2001. preminuo je od posledica premlaćivanja glumac Dragan Maksimović Maksa.

Maska u filmu Lepa sela, lepo gore
Maska u filmu Lepa sela, lepo gore

Dramski umetnik je pretučen 18. novembra 2000. godine, ispred nekadašnjeg restorana "Beli grad" na Zelenom vencu. Maksu su, kako se sumnja, napali huligani - navijači Rada, dok su prolaznici gledali. Prošlo je 22 godine od te tragedije, a policija još nije uspela da identifikuje ubice.

Dragan Maksimović je ostvario više od 60 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. U Narodnom pozorištu u Beogradu debitovao je 1971. godine.

Za mlađe generacije, koje možda ne reaguju na sam pomen Maksinog imena, u pitanju je naš poznati glumac koji je iza sebe ostavio više od 60 uloga, između ostalog i u kultnim filmovima "Petrijin venac", "Šmeker", "Vreme čuda", "Poslednji krug u Monci", "Rane", "Nož", "Mi nismo anđeli", "Crni bombarder", "Lepa sela lepo gore", serijama "Otpisani", "Otvorena vrata", "Gore dole" i druge.

Pomen Maksa, Dragan Maksimović Maksa
foto: Vojka Nikačević, Narodno pozorište Beograd

Maksa je bio dugogodišnji astmatičar, dijabetičar i sveže operisan od katarakte, tako da im se nije suprotstavio. Zverski su ga prebili, i to pred gomilom ljudi, prolaznika, svedoka...

I niko ništa nije preduzeo da mu pomogne.

Sa teškim povredama prebačen je u bolnicu, agonija je trajala mesecima, a na današnji dan 4. februara, podlegao je povredama.

Ostalo je zapamćeno da je Maksimović do smrti odbijao da identifikuje napadače. Čak, tražio je "da se ovi mladi ljudi ne hapse".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track