VANZEMALJCI STIŽU U ATELJE 212: Počele probe predstave NLO, a podeli velike glumačke ZVEZDE
Foto: Profimedia

nova režija Isidore Goncić

VANZEMALJCI STIŽU U ATELJE 212: Počele probe predstave NLO, a podeli velike glumačke ZVEZDE

Kultura -

U Ateljeu 212 danas je održana prva proba predstave "NLO", po tekstu Ivana Viripajeva, u režiji Isidore Goncić. Dramu jednog od najznačajnijeg i najizvođenijeg savremenog ruskog autora preveo je Novica Antić.

predstava NLO
foto: Anđa Brstina

U predstavi igraju Svetozar Cvetković, Svetislav Bule Goncić, Dragana Đukić, Sofija Juričan, Luka Grbić i Đorđe Stojković.

- U drami devet lica iz svih krajeva sveta u pseudodokumentarnom formatu govore o svom susretu s vanzemaljcima i, pre svega, o tome kakve posledice je to iskustvo imalo na njihov život. Pričajući i opisujući najvažnije trenutke svog života na duhovit način, svaka od ovih ispovesti postaje putovanje u unutrašnje biće, otkrivanje neistraženih teritorija, traganje za božanskim načelom, koje je do tada izgledalo nedostižno.

predstava NLO
foto: Anđa Brstina

Pozorište u osnovi ostaje susret s nama samima. Ali pošto je lakše putovati svemirom nego pronaći put do sebe, drama "NLO" vodi nas kroz kosmos naših nemira, postavljajući pitanja koja su, u suštini, veća od života. Šta je stvarnost, a šta iluzija - navodi se u saopštenju.

predstava NLO
foto: Anđa Brstina

Dramaturg predstave je Đorđe Kosić, scenografkinja Mina Miladinović, kostimografkinja Maria Marković Milojev, a kompozitorka Irena Popović. Premijera je planirana za 10. april na sceni "Petar Kralj".

Kurir.rs

Bonus video:

02:29

ZORAN RADMILOVIĆ JE BIO MRGUD I ĆUTOLOG! Svetozar Cvetković ispričao smešnu anegdotu o velikom glumcu MIRA BANJAC GA JE ZVALA KLEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track