OVO JE POSLEDNJA ULOGA TANASIJA UZUNOVIĆA: Pojavio se ulozi KRIMOSA, a evo ko se oprostio EMOTIVNIM rečima od glumca (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

tuga

OVO JE POSLEDNJA ULOGA TANASIJA UZUNOVIĆA: Pojavio se ulozi KRIMOSA, a evo ko se oprostio EMOTIVNIM rečima od glumca (FOTO)

Kultura -

Glumac Tanasije Uzunović je preminuo u 81 godina na VMA, a iza njega su ostale brojne uloge i za života je odigrao preko 50 uloga.

Poslednju ulogu je ostvario kao Voja Krimos u filmu i serijalu Južni vetar - Ubrzanje, a reditelj Miloš Avramović se oprostio od njega na društvenoj mreži.

Tanasije Uzunović
foto: Printscreen/Instagram/Nemanja Miščević

"Dragi Tanasije, počivaj u miru", napisao je Miloš.

Tanasije Uzunović
foto: Printscreen/Instagram/Nemanja Miščević

Od glumca se oprostio i reditelj Marko Novaković.

- Dragi Taso, bio si mi prijatelj i saborac, baron Bach u „Maski“, doktor u „Neko me ipak čeka“, Tadija u „Zverinjaku“. Hvala ti za sve nezaboravne uloge i iskustvo koje sam uz tebe sticao. Počivaj u miru. TANASIJE UZUNOVIĆ (1942-2023) - napisao je reditelj u svojoj objavi.

Tanasije Uzunović, Marko Novaković, oproštaj
foto: Printscreen/Facebook

Od velikog glumca se oprostio i Voja Nedeljković, koji je na društvenoj mreži Instagram podelio fotografiju njih dvojice u opuštenoj atmosferi, uz kratku poruku.

- Veliki glumac. Tanasije Tasa Uzunović. Pamtićemo njegove uloge od Japanca, preko fizikalca Dude, Rajka Maleševića i mnogih drugih u pozorištu, serijama i filmu. Večna mu slava - napisao je Voja u svojoj objavi.

Partneri na sceni, ali i u kadru godinama su bili Ljiljana Blagojević i Tanasije Uzunović, a ona se od njega oprostila emotivnom porukom.

- Dobri naš Tanasije, 21 godina ovako a ti sad ode tamo gde idu najbolji! Bio si veliki medju poslednjim primercima raskošnog dara i velikog glumačkog znanja i umeća. Nema više toga. Mogao si sve. Uradio si mnogo, a opet ne mogu da se otmem utisku da si mogao i nemoguće da su te pustili. Bio si veliki borac ,buntivnik, strastven zaljubljenik u ono što si radio.

Mlad i u ozbiljnim godinama. Moderan, iako dugog trajanja.Vizionar i u najtežim zdravstvenim danima. Nedostajaćeš jako dobri moj Taso. Svaka "Velika drama" od sad će biti posvećena tebi dobri Zarija. A ti nas odozgo čuvaj! Neka ti je laka zemlja, ovozemaljski mučeniče - napisala je Ljiljana Blagojević.

Tanasije se ženio 3 puta, a iza njega je ostala ćerka Sofija, koja se takođe bavi glumom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:51

Komemoracija Branki Veselinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track