OMAŽ ARNOLDU ŠVARCENEGERU U KINOTECI: Tokom trajanja festivala Austrijskog filma biće prikazano PET KLASIKA sa legendarnim glumcem
Foto: Printscreen

ne propustite

OMAŽ ARNOLDU ŠVARCENEGERU U KINOTECI: Tokom trajanja festivala Austrijskog filma biće prikazano PET KLASIKA sa legendarnim glumcem

Kultura -

Austrijski filmski festival počinje u petak u Dvorani Kulturnog centra Beograda projekcijom filma "Iznad sveta" Adrijana Goigingera, nakon čega će se publici obratiti reditelj, a poseban segment biće posvećen Arnoldu Švarcenegeru.

Jugoslovenska kinoteka okupiće u prepodnevnim časovima predstavnike srpske i austrijske filmske industrije radi razmene ideja i planiranja zajedničkih projekata, a Goiginger će dan kasnije održati i masterklas.

film 'Iznad sveta'
film "Iznad sveta"foto: Printscreen

Publika će od četvrtka do utorka imati priliku da uživa u filmovima, od kojih će sedam biti iz austrijske novije produkcije. U selekciji "Otkriveni - filmovi novog vremena" biće prikazana ostvarenja iz savremene produkcije: "Iznad sveta" i "Lisica" Adrijana Goigingera, "Korset" rediteljke Mari Krojcer, "Alma i Oskar" Ditera Bernera, "Narcis i Zlatousti" i "Nulti pacijent" Štefana Ruzovickog, kao i ostvarenje "Vera", koje su režirali Tica Kovi i Rajner Frimel.

- Gledaćemo dva filma Adrijana Goigingera, koga ćemo i ugostiti u Beogradu. Još jedan autor će imati fokus na ovom malom festivalu: to je stari vuk, oskarovac Štefan Ruzovicki. Uz izbor savremenih austrijskih filmova, bavimo se i jednom krupnijom figurom, takođe rođenom pod Alpima, Arnoldom Švarcenegerom - rekao je selektor festivala, reditelj i profesor Milutin Petrović.

festival Austrijskog filma
foto: Printscreen

U četvrtak će se u Jugoslovenskoj kinoteci održati i promocija publikacije "LegendArni", sačinjena povodom retrospektive filmova sa Arnoldom Švarcenegerom u glavnoj ulozi.

Tokom trajanja festivala biće prikazano pet klasika: "Konan Varvarin" Džona Milijusa, "Terminator I" Džejmsa Kamerona, "Predator" Džona Maktirnana, "Totalni opoziv" Pola Verhovena i "Istinite laži" Džejmsa Kamerona.

Austrijski filmski festival održava se u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, uz pojedine projekcije i u drugim gradovima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:32

PRISUSTVOVAĆEMO STVARANJU ISTORIJE! Miloš Biković otkrio za Kurir šta nam donosi prvi film sniman u KOSMOSU - IZAZOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track