VOLIM DŽEJA I GUŠT MI JE ŠTO IGRAM NJEGOVU UČITELJICU DANICU! Glumica o ulozi u filmu NEDELJA i svoje TRI DECENIJE na televiziji
Foto: Nenad Kostić

OTKRIVA ZA tV EKRAN

VOLIM DŽEJA I GUŠT MI JE ŠTO IGRAM NJEGOVU UČITELJICU DANICU! Glumica o ulozi u filmu NEDELJA i svoje TRI DECENIJE na televiziji

Kultura -

Prošlo je tačno tri decenije otkako je glumica Nela Mihailović kao studentkinja treće godine akademije snimila prvu TV dramu "Nameštena soba". Od tada su se nizale brojne role koje su je učinile jednom od naših najangažovanijih dramskih umetnica.

Dok iščekuje premijeru filma "Heroji Halijarda", Nela se sprema i za snimanje treće sezone serije "Kalkanski krugovi". Razgovaramo u trenutku kada privodi kraju ekranizaciju filma "Nedelja".

Nela Mihailović
foto: ATA images

Veliku pažnju privuklo je snimanje ostvarenja o Džeju Ramadanovskom?

- Igram njegovu učiteljicu Danicu, o kojoj je Džej veoma lepo govorio. Znala sam to i pre filma, kao i činjenicu da su Marina Tucaković i Futa Radulović, kad god ne bi mogli da nađu Džeja uoči koncerta, zvali učiteljicu kao jedinu adresu koja zna gde je pevač. Kažu da se samo njoj javljao kroz ceo život, pa i kasnije, kada je napravio karijeru. I iz njegovih intervjua znam da joj je bio veoma zahvalan govoreći kako ga je učiteljica izvukla sa ulice i da je ona zaslužna za sve što je napravio u životu. Iako je reč o epizodnoj ulozi, bilo mi je veoma zanimljivo da igram njegovu učiteljicu jer je njeno ime značajno u Džejovom životu.

Kako ste reagovali na poziv za ovaj film?

- Inače, Džeja volim, volim izuzetno njegovu muziku i bio mi je gušt da odigram ulogu u filmu o njemu. Bar u mom odrastanju učiteljica je bila veoma bitna figura. Svako dete je srećno koje ima pravu učiteljicu i koja ga polako uvodi u život van roditeljske oaze. Jedna od takvih je očigledno Danica, pa je bilo zadovoljstvo igrati je. Kroz tih nekoliko scena u kojima se sreće sa malim Džejom ona je divna, topla, a suštinski vrlo borbena, hrabra i pametna žena iznad svega.

Nela Mihailović
foto: Nenad Kostić

Jeste li imali priliku da upoznate Džeja?

- Nisam ga upoznala lično, ali sam imala privilegiju da ga slušam u jednoj kafani na Dorćolu. Slavila sam rođendan svoje drugarice kada je u neko doba posle ponoći ušao Džej. Svirao je jedan romski orkestar, koji ga je već s vrata pozdravio, i počeli su da sviraju "Đelem, đelem". Uživo sam čula Džeja kako peva, i to je jedan od najdivnijih kafanskih trenutaka koje sam doživela, a kafanu mnogo volim.

Ove godine navršava se 30 godina vaše televizijske karijere koja je počela dramom "Nameštena soba".

- Zastrašujuće zvuči (smeh). Tačno 1993. prvi put sam se pojavila na televiziji kao student treće godine. Nakon "Nameštene sobe" ređale su se drame "Golubovića apoteka", pa TV film "Svirač"... Narednih deset godina bilo je ono fino doba kada su se snimale TV drame. Imala sam zadovoljstvo da budem deo njih, jer sam odrastala gledajući ih ponedeljkom u osam uveče, kada smo ih porodično gledali. Potom, 2003. snimila sam seriju "Stižu dolari" i čini mi se da više nisam ni stala sve do danas sa serijama.

Uskoro počinje snimanje treće sezone "Kalkanskih krugova"?

- Krajem juna. U drugoj sezoni moj lik je bio manje zastupljen, a sada se priča vraća na Maksu i Danicu. Treća sezona se mnogo više oslanja na prvu i na glavne porodice iz serije, a sa njom će se završiti cela priča.

Nela Mihailović
foto: Contrasts studios

Očekuje vas i premijera filma "Heroji Halijarda"?

- Na jesen je zakazana premijera. Prvo izlazi film, a potom i serija, i jedva čekam. I dok smo snimali, bila sam svesna da se radi nešto veoma dobro i produkcijski drugačije u odnosu na ono kako se danas snima.

(TV Ekran / Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

05:01

KURIR NA SARAJEVO FILM FESTIVALU: Nečista krv oduševila prisutne, večeras dodela nagrada, sutra premijera filma Toma!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track