ORGANIZATORI NA MUKAMA ZBOG ANE NETREBKO: Poslala SPISAK ZAHTEVA pred koncert u Beogradu, a evo šta sve traži!
Foto: AP Luca Bruno

rajder lista velike zvezde

ORGANIZATORI NA MUKAMA ZBOG ANE NETREBKO: Poslala SPISAK ZAHTEVA pred koncert u Beogradu, a evo šta sve traži!

Kultura -

Dan muzike obeležava se u 120 zemalja, a u Beogradu će večeras prvi put nastupiti najveća operska diva današnjice Ana Netrebko. Bogat program spreman je i u drugim gradovima, a slavna pevačica otvoriće prestižnu muzičku manifestaciju River fest u koncertnoj dvorani u Geozavodu.

Ana Netrebko, Jusif Ejvazov, Belgrade river fest
foto: Sever Zolak

Uz Anu će na scenu stupiti i slavni tenor Jusif Ejvazov, inače njen suprug, ali i njihov prijatelj, najpoznatiji srpski operski bariton Željko Lučić. Poznati Zrenjaninac nije jedini domaći izvođač koji će pratiti slavnu Anu Netrepko, koja se još devedesetih godina upisala u istoriju svetske muzičke scene kao jedna od najuticajnijih i najtalentovanijih operskih pevačica svih vremena. Na sceni s najvećom primadonom 21. veka nastupiće čak 160 srpskih muzičara - članova Simfonijskog orkestra i hora Radio-televizije Srbije. Netrepkova će izvesti najpoznatije operske arije iz dela Verdija i Pučinija, a samo za našu publiku sprema se i poseban bis, kada će biti ispaljen veličanstveni vatromet, koji će obasjati Beograd na obe strane reke.

Ana Netrebko, Jusif Ejvazov, Belgrade river fest
foto: Sever Zolak

Zbog dolaska zvezde ovog kalibra organizatori su na mukama, jer, kako saznajemo, ima neobičnu rajder-listu. Njena garderoba mora biti na istom nivou kao i bina, sa sopstvenim kupatilom, opremljena ogledalima i stolicama; provetrena i s pročišćenim vazduhom, i uključenim specijalnim prečišćivačem vazduha dva sata bez dolaska drugih ljudi u taj prostor.

Čajevi i voće

Organizator mora da obezbedi frizera i šminkera sve vreme boravka izvođača u koncertnom prostoru, kao i ženskog garderobera. Ana, kao i sve zvezde, traži sveže voće, flaširanu negaziranu vodu na sobnoj temperaturi, vruću vodu i crni čaj s limunom i medom, ali u njenoj garderobi mora biti i električni ili akustični klavir.

1 / 8 Foto: Sever Zolak

Ana Netrepko i Jusif Ejvazov su stigli na beogradski aerodrom. Oni su u naš grad došli nakon premijere opere "Aida" u Veroni, koja je izazvala veliku pažnju svetske javnosti. Umetnici su u Beogradu prvi put, a dobrodošlicu im je poželela direktorka festivala Jelena Vuksan i prenela im da je publika u Beogradu počastvovana njihovim dolaskom i koncertom koji će održati baš na Svetski dan muzike.

Jasmin Levi, Yasmin Levy
foto: YouTube/BBC Music

Druge večeri nastupa Jasmin Levi, prepoznata kao glas svih kultura Mediterana, od Izraela do Španije.

Kurir.rs

Bonus video:

01:09

Tanja Mandić o nagradi Ljubomir Muci Draškić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track