KAD MLADI ZASVIRAJU I PLANINA ZAPEVA: Završen Kamp Škole rok gitare na Gučevu
Foto: Kurir/T.Ilić

svaka čast!

KAD MLADI ZASVIRAJU I PLANINA ZAPEVA: Završen Kamp Škole rok gitare na Gučevu

Kultura -

Planina Gučevo bila je i ovoga leta raspevana zahvaljujući učesnicima 18. kampa Škole rok gitare koji su vredno vežbali pa su se zvukovi gitara i pesme čuli na sve strane.

Od subote pa do sinoć ovde se sviralo, pevalo, ‘’skidali’’ su se akordi, pravili demo snimci i bendovi, i, što je najvažnije, dobro se družilo, a sve to pod budnim okom Jovana Ivanovića, poznatog lozničkog gitariste.

Banja Koviljača
foto: Kurir/T.Ilić

- Drago mi je da trajemo ovako dugo i da ima toliko mladih koji vole da sviraju gitaru i ovu vrstu muzike. Vredni su, trude se, vole muziku i što je najvažnije lepo se druže. Ovde smo kao i ranije praktikovali grupno sviranje, komponovanje i upoznavanje sa različitim instrumentima, a na našim kampovima stvarani su i prvi bendovi. Kamp je u stvari produžena ruka Škole rok gitare koja se tako nastavlja i na raspustu i omogućava da deca na dobar način koriste slobodno vreme - priča Ivanović koji se četiri decenije druži sa gitarom, tridesetak godina prenosi znanje na nove naraštaje, a poslednje dve decenije to čini pri Centru za kulturu "Vuk Karadžić".

Banja Koviljača
foto: Kurir/T.Ilić

Kamp od početka kao i Škola rok gitare imaju podršku lozničke Kancelarije za mlade, kao i Turističke organizacije Loznice i gradske uprave, ističe Ivanović. Dodaje i da je kroz Školu rok gitare i kampove do sada prošlo više od tri hiljade gitarista.

1 / 6 Foto: Kurir/T.Ilić

Minulih godina polaznici su bili pretežno osnovci starijih razreda ili srednjoškolci, a sada su to bila deca od prvog do četvrtog razreda tako da za budućnost gitare u lozničkom kraju nema zime.

Banja Koviljača
foto: Kurir/T.Ilić

Sada su na Gučevu bila 24 polaznika, od kojih je jedanaestoro dece stiglo iz Bosanskog Broda i ovo je treća godina kako su mališani iz RS učesnici kampa. Ivanovićeva ćerka Milica, profesorka gitare, pomaže da sve protekne u najboljem redu i ujedno sa polaznicima vredno vežba za predstojeći nastup na Lila-Lo festivalu.

Banja Koviljača
foto: Kurir/T.Ilić

- Sviramo 14. jula kao predruga legendarnom Parnom Valjku na Saborištu u Tršiću i uveliko se pripremamo. Do sada smo bili deo nastupa poznatih bendova koji su svirali u našem kraju, svirali smo kao predgrupa Bajagi, Van Gogu, Crvenoj Jabuci, Neletu, Alisi i mnogim drugima, radujemo se svakoj prilici da sviramo pred publikom - kaže ona.

Banja Koviljača
foto: Kurir/T.Ilić

Gučevo je ponovo bilo u znaku rokenrola koji u lozničkom kraju opstaje zahvaljujući Ivanoviću, a mladi gitaristi sigurno će biti bolji svirači na kraju nego na početku kampa. Sinoćnim koncertom na Gučevu završen je 18. kamp Škole rok gitare, ali to neće biti kraj svirke jer će većina mladih gitarista nastaviti da vežba za julski nastup u Tršiću ili tokom leta pravi svoje bendove. Što se tiče lozničkog kraja rokenrol se ne da.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Bonus video:

00:56

PROFESORI TE UČE DA JE TO ISTO KAO KADA STAVIŠ RUKU NA STO! Glumac odgonentnuo: Kako se prave intimne scene u filmovima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track