HTELI SU DA UZMU PRAMEN MOJE KOSE I PARČE ODEĆE! Glumica u Puli otkrila kako je tretirana nakon filma u kojem je igrala skroz naga
Foto: HRT Printscreen

Počeo 70. Pulski filmski festival

HTELI SU DA UZMU PRAMEN MOJE KOSE I PARČE ODEĆE! Glumica u Puli otkrila kako je tretirana nakon filma u kojem je igrala skroz naga

Kultura -

Projekcijom filma "Hotel Pula" Andreja Korovljeva, u subotu uveče je počeo jubilarni 70. Pulski filmski festival. Iako je na otvaranju izostao tradicionalni vatromet, publici su se obratile legende filmske umetnosti - uz reditelja Rajka Grlića, u Areni se na kraju ceremonije pojavila i Eva Ras.

Pulski Festival
foto: HRT Printscreen

- Znate li da sam ja pobegla sa snimanja filma "Djeca Kozare" jer sam želela da budem sa vama kad je ovo veliko slavlje. Htela sam i peške da dođem da vam ispričam kako su vaši preci reagovali na ovom festivalu kad sam ja bila mlada glumica. Mi smo tada prikazali film "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT", kojim smo veličali lepotu ženskog tela.

Kad se završila projekcija, nismo dobili aplauz. Bila je tišina. Dušan Makavejev je rekao da sačekamo pola sata da se publika raziđe. Kad smo izašli, napolju su nas svi čekali. Hteli su da uzmu pramen moje kose i parče odeće. Nikad u životu nisam bila voljena kao glumica kao te večeri - rekla je Eva.

Pulski Festival
foto: HRT Printscreen

Crvenim tepihom su prošetali Rade Šerbedžija i Lenka Udovički, Goran Bogdan, Goran Marković i drugi.

Za Zlatne arene u programu Hrvatski film takmiči se sedam naslova, a isti broj je ove godine i u sekciji Hrvatske manjinske koprodukcije. Festival se održava do 23. jula, a čast srpske kinematografije braniće četiri filma: "Da li ste videli ovu ženu?" Dušana Zorića i Matije Gluščevića, "Dosije Labudović: Nesvrstani" Mile Turajlić, "Indigo kristal" Luke Mihajlovića i "Pored tebe" Stevana Filipovića, a u večeri dodele nagrada biće prikazana "Leptirica" Đorđa Kadijevića.

Pulski Festival
foto: HRT Printscreen

Ceremoniju otvaranja režirao je Patrik Lazić, program je vodila Ida Prester, a program je bio inspirisan igrom svetala i lasera i muzikom iz "Ratova zvezda", "Džejmsa Bonda" i "Pirata sa Kariba".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:33

NJEMU NA DUŠU ŠTO JE TO SNIMIO! Eva Ras progovorila o filmu Dara uz Jasenovca: Reditelj radio po scenariju starom 30 godina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track