ODUŠEVILA SVE KAO HITLER, A SADA JE NJEGOV PROTIVNIK: Naša glumica oživela lik legendarne lepotice kojoj se divio ceo svet (FOTO)
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

u susret premijeri

ODUŠEVILA SVE KAO HITLER, A SADA JE NJEGOV PROTIVNIK: Naša glumica oživela lik legendarne lepotice kojoj se divio ceo svet (FOTO)

Kultura -

Premijera predstave "Marlena Ditrih - pet tačaka optužnice" Harisa Pašovića, u kojoj naslovnu ulogu tumači glumica Mirjana Karanović, premijerno će biti izvedena 27. jula na Mitelfestu u Ćividaleu. Komad prati priču o jednoj od najpopularnijih filmskih i muzičkih zvezda tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka.

Zanimljiva priča

Mirjana Karanović
foto: ATA images

Marlena je bila veliki aktivista i borac za ljudska prava i čvrsti zagovornik američkih ratnih napora za vreme Hitlerove vlasti. Neki istoričari procenjuju da je američka vlada uspela da prikupi preko milion dolara od kupovine ratnih obveznica zahvaljujući Ditrihovim naporima. Ova samouverena žena dosledna i celovita, tajanstvena i erotična, kako navodi Pašović, postaje ikonična figura samoopredeljenja, osoba koja sama kuje svoju sudbinu svojim odlukama.

Scenografiju potpisuju Lada Maglajić i Vedad Orahovac, kostimografiju Irma Saje i Vanja Ciraj, muziku Dino Šukalo. U glumačkoj ekipi su i Mona Muratović, Enes Salković i Elmir Krivalić. Koproducent komada je Narodno pozorište iz Sarajeva, a pisac i reditelj komada Haris Pašović potvrdio je da će beogradska publika imati priliku da vidi ovu predstavu do kraja godine.

Ovacije za Miru u ulozi Adolfa Hitlera

predstava Mefisto, Mirjana Karanović
foto: Vladimir Veličković

Podsećamo, Mirjana Karanović je prošle godine sjajno dočarala lik Adolfa Hitlera u Pašovićevom komadu "Mefisto". Ova predstava, nastala na predlošku romana "Mefisto" nemačkog pisca Klausa Mana, zatvorila je 161. sezonu u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Publika je glumačku ekipu pozdravila ovacijama, a posebne pohvale dobila je upravo Mirjana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:18

MIRJANA KARANOVIĆ ZAJECALA U KOLIMA! SVA PODBULA OD PLAČA: Samo me udari kao pesnicom da vas više nikad neću videti! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track