NA ŠABANOVOJ BINI OVE GODINE NAJBOLJI BUGARI I BOJNIČANIN: Na bini blakan bras prvu nagradu su poneli oni!
Foto: Kurir/M.S.

BILO JE SJAJNIH BENDOVA

NA ŠABANOVOJ BINI OVE GODINE NAJBOLJI BUGARI I BOJNIČANIN: Na bini blakan bras prvu nagradu su poneli oni!

Kultura -

Letnja pozornica u Tvrđavi je ponovo postala deo Nišvil džez festivala gde se ove godine mogli da se čuju sjajni bendovi koji neguju takozvanu world muziku.

Od ove godine, na ovoj bini nazvanoj balkan bras stejdž prvu nagradu u kategoriji orkestara poneo je orkestar Sandanski brass orkestar iz Bugarske, a najbolji solista je trubač Manuel Ametović iz Bojnika.

Niš
foto: Kurir/M.S.

Član žirija, Marijan Cvetanović kaže da je publika fantastično primila ponovo korišćenje Letnje pozornice kao deo Nišvila.

- Mi smo binu "Šaban Bajramović" preselili na Letnju pozornicu tako da će ovo takmičenje sada biti tradicija. Najbolji ansanbl je dobio nagradu Badi Bolden prema američkom poznatom džezeru, a najbolji solista nagradu Maksut Maksutović Maks. Gospodin Maksutović je nažalost preminuo, a poznat je po tome što je jedan od organizatora manifestacije "100 truba" u Beogradu. Inače je bio član Niškog simfonijskog orkestra -saopštio nam je Cvetanović.

On je dodao da je treće veče bilo do sada najposećenije. Na konferenciji se obratio i novinar iz Indonezije, organizator tamošnjeg džez festivala i član žirija na Balkan Bras bini, Argus Tasimi koji je naveo da je kolorit zvukova na Nišvil džez festivalu jedinstven u svetu.

Niš
foto: Kurir/M.S.

Za večeras se željno očekuje nastup muzičara Trikija, poznatog kao člana grupe Masiv atak, a koji je i glumio u filmu "Peti element".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:16

Kanski festival

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track