BIO BIH NAJSREĆNIJI DA SNIMIM NEŠTO SA SINOVIMA: Legendarni kurir Đoka je otac naših POZNATIH GLUMACA, a evo gde je on danas
Foto: Printscreen YouTube

o sinovim koji su krenuli očevim stopama

BIO BIH NAJSREĆNIJI DA SNIMIM NEŠTO SA SINOVIMA: Legendarni kurir Đoka je otac naših POZNATIH GLUMACA, a evo gde je on danas

Kultura -

Televizijska publika dramskog umetnika Tomislava Trifunovića pamti po brojnim serijama i filmovima u kojima je oživeo najrazličitije likove, ali retko ko se, kad ga vidi, seti da je on i otac naša dva veoma uspešna glumca Sergeja i Branislava Trifunovića.

Iako nije tako često delio kadar sa naslednicima, one retke scene se ne zaboravljaju, a među njima je i ona u filmu "Kad porastem biću Kengur". Scena u bioskopskoj sali koju je snimio sa Sergejem mnogima je i danas jedna od smešnijih.

Sergej Trifunović, Bane Trifunović, Nemanjići, Tomislav Trifunović, glumci
foto: Aleksandar Jovanović, Dragana Udovičić

- I tada sam razmišljao samo o poslu koji je trebalo obaviti na najbolji mogući način. Nije me više uzbuđivalo što igram sa sinom, koliko što je u kadru bio i pokojni Drago Čumić Čuma. Ipak, voleo bih i bio bih najsrećniji da nešto snimim sa mojim sinovima, ali eto, osim nekih sporadičnih epizoda u pomenutom filmu, u seriji "Crni Gruja" i jednoj epizodi sa Banetom u "Crnoj Zorici", nismo više radili. Te zajedničke scene zadovoljstvo su mi posebne vrste koje ne znam kako bih to opisao - otkrio je Tomislav u razgovoru za TV Ekran i istakao da je srećan što su naslednici krenuli njegovim stopama i uspeli.

Tomislav Trifunović
foto: Kurir

- Vrlo sam ponosan na sinove jer mislim da su oni svako na svoj način napravili dobre karijere i to me posebno raduje. Oni su maltene odrasli u pozorištu. Od malih nogu su me pratili, a jedno vreme smo u Kruševcu stanovali na sto metara od pozorišta tako da su više vremena provodili tamo nego kod kuće. Obojica su izabrali taj put, a vreme je pokazalo da su napravili pravi izbor. Nisu postali glumci samo zato što im je tata glumac, nego su pokazali da imaju i neke druge kvalitete.

Iako mu je serija "Srećni ljudi" donela malu ulogu, publika ga i dan-danas prepoznaje po liku kurira Đoke.

Tomislav Trifunović
foto: Printscreen YouTube

- Tu seriju pamtim kao drugo vreme kada se sve drugačije radilo. Sada nam se posle toliko godina čini da je sve to bilo i bolje. Postojao je drugi sistem rada. Iako je gluma - gluma, i tu ima promena. Nostalgičan sam, prvo se čovek seća kako je u to vreme bio mlad. (smeh) Normalno je da mi se sve čini lepšim kad sam bio mlad i u punoj snazi - iskren je bio Tomislav kojeg i sad nasmeje replika Miše Janketića iz te serije "Pij Đoko kafu".

-Ljudi se sećaju baš tog kurira Đoke, a ima toliko sjajnih i dobrih likova. Dešava se još da me sretnu i prepoznaju. A to nekad godi malo i sujeti, da se ne lažemo. Svi smo mi manje ili više sujetni. I mi glumci smo ludi. Čovek sam i ništa mi nije strano što je ljudsko - ispričao je glumac koji trenutno živi u rodnom gradu koji je inače poznat po festivalu komedije.

Bane Trifunović, Tomislav Trifunović
foto: Vladimir

- Ponosan sam na moju Jagodinu, kako sam u penziji vratio sam se svojim korenima i tu živim, što mi je posebno zadovoljstvo.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

03:03

OVO SU ZABLUDE O GLUMCIMA: Tihomir Stanić objasnio sa čime se suočava, i kakva mu je uloga u seriji Felix

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track