BIĆEMO KAO "BUBA U UHU", SAMO DA NAS ZDRAVLJE POSLUŽI: Hotel 88 proslavio 500. izvođenje, a glumci progovorili o nezgodama
Foto: ATA images

Jubilej

BIĆEMO KAO "BUBA U UHU", SAMO DA NAS ZDRAVLJE POSLUŽI: Hotel 88 proslavio 500. izvođenje, a glumci progovorili o nezgodama

Kultura -

Predstava "Hotel 88" proslavila je u nedelju veče jubilarno 500. izvođenje. Za šest godina od premijere ovu komediju pogledalo je više od 123.000 gledalaca u 12 država i 57 gradova.

Publika se u prethodnom periodu saživela s likovima Ane, Marka, Sandre i Viktora, koje maestralno igraju Tamara Krcunović, Andrija Kuzmanović, Anđela Jovanović, Jelisaveta Orašanin i Vladimir Aleksić. U susret jubilarnom izvođenju komada glumci su se okupili u dobrom raspoloženju i s novinarima podelili svoje utiske, ali i anegdote.

Hotel 88, Andrija Kuzmanović, Andjela Jovanovic, Tamara Krcunović, Vlada Aleksić
foto: ATA images

- Obično se konferencije za štampu i novinari zovu kad treba da se najavi premijera, a ovo je za nas veliki datum. Meni je "Hotel 88" sve. Pozorište, ljubav, prijatelji, radost, smeh. Računam vreme pre i posle "Hotela 88". Ova predstava mi je dala prijatelje i veru da mogu sve, da granice postavlja društvo, a da smo mi tu da ih pomeramo - istakla je Tamara Krcunović.

Hotel 88, Tamara Krcunović
foto: ATA images

Ova komedija retko koga je ostavila ravnodušnim, a gledaoci rado dolaze po novu dozu smeha, čak i više puta u nekoliko meseci. Kako glumci otkrivaju, želja im je dostigne rekorde kultne predstave "Buba u uhu".

- Želela bih da se svakom u životu desi jedan "Hotel 88". To je prostor slobode, igre, smeha, ljubavi i međusobnog razumevanja. I dalje trčimo na probe i pozivamo ljude da dođu, iako su je gledali. Svašta se promenilo i u nama privatno, ali smo na neki način u suštini ostali isti. Mislim da ćemo biti kao "Buba u uhu", samo da nas zdravlje služi - rekla je Jelisaveta Orašanin.

Hotel 88, Andrija Kuzmanović, Andjela Jovanovic
foto: ATA images

Godine su prolazile, menjao se tekst, ali je energija glumaca na sceni ostala ista.

- Ljudi koji su predstavu gledali više puta rekli su nam da je drugačija i da ima nove delove. Zapravo je "Hotel 88" više od predstave. To je jedna kolektivna terapija smehom posle koje svako ide kući srećniji - objašnjava Vladimir Aleksić i priseća se anegdota.

Hotel 88, Vlada Aleksić
foto: ATA images

- Nije nam se dešavalo da neko zaboravi tekst, ali nezgode jesu. Lomili smo krevete, pucala je scena... U vreme kad smo pripremali nastavak "Hotela 88", dogovorili smo se na probi pred predstavu da to veče svako ubaci po jednu rečenicu iz novog komada. Svako je ubacio nešto, a Tamara je rekla svoju repliku sa crnogorskim akcentom i mi smo svi pali, a neki su se i upiškili od smeha. Sećam se, jednom smo ih Jelisaveta i ja iznenadili kostimima. Kupili smo kostim zeca i veverice i izašli smo pred njih - otkrio je Vladimir i nasmejao prisutne.

Kurir.rs

Bonus video:

06:25

NEOBIČNO! NOVA PREDSTAVA IGRAĆE SE U AVIONU: Mesta ima za samo 150 putnika, glumci služe šampanjac, a evo kako do karata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track