RTS DONEO TEŠKU ODLUKU: Srbija se povukla s Dečje pesme Evrovizije, a ovo je razlog!
Foto: Lukasz Kalinowski / Shutterstock Editorial / Profimedia

stopama Kazahstana

RTS DONEO TEŠKU ODLUKU: Srbija se povukla s Dečje pesme Evrovizije, a ovo je razlog!

Kultura -

Srbija se povukla sa ovogodišnje Dečje pesme Evrovizije u Francuskoj zbog finansijskih razloga. Radio-televizija Srbije odlučila je da ove godine ne šalje svog predstavnika za takmičenje koje se održava 26. novembra u Nici. Pored Srbije, povukao se i Kazahstan, dok se Nemci u takmičenje vraćaju nakon godinu dana pauze, a 2022. odustali su, kako saznajemo, iz istih razloga kao i naša zemlja. Zasad je učešće u završnici potvrdilo 15 država.

Nevena Božović, Nikola Nikolić Džoni i Lena Kovaćević, Nikola Nikolić Džoni, Romana Panić, Sestre Gobović, Tijana Dapčević, Željko Samardžić
foto: Luka Stefanović

Srbija je na Dečjoj pesmi Evrovizije prvi put učestvovala 2006. godine. Najveći uspeh na ovom takmičenje postigle su, kada su osvojile treće mesto, Nevena Božović 2007. godine s numerom "Piši mi" i 2010. Sonja Školić s pesmom "Čarobna noć".

Katarina Savić
foto: RTS promo

Poslednja predstavnica Srbije bila je Katarina Savić s kompozicijom "Svet bez granica". U Jerevanu nije mogla da nastupi uživo zbog bolesti koja ju je zakačila uoči završnice, pa je samim tim bio korišćen snimak zabeležen na drugoj tehničkoj probi. Učešće je završila na 13. mestu.

Kurir.rs

Bonus video:

00:33

U NEDELJU POČINJE DEČIJA PESMA EVROVIZIJE: Ovako možete da glasate za Petra Aničića na prestižnom takmičenju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track