SRPSKA VETERINA NIJE NIŠTA IZGUBILA, A GLUMA JE DOBILA! Glumac otkrio da je hteo da bude veterinar što je i studirao tri godine
Foto: kurir tv

Da li ste znali?

SRPSKA VETERINA NIJE NIŠTA IZGUBILA, A GLUMA JE DOBILA! Glumac otkrio da je hteo da bude veterinar što je i studirao tri godine

Kultura -

Glumac Nebojša Milovanović još jedan je od sjajnih dramskih umetnika koji su izdanak valjevske škole. Njegovu televizijsku karijeru svako je obeležio prvi film "Lajanje na zvezde", kao i uloge u serijama "Vojna akademija" i "Folk". Potom su se ređale i brojne druge, a trenutno ga gledamo u reprizi "Tajne vinove loze" na Kurir televiziji.

Nebojša Milovanović
foto: Filip Šobot

Ubrzo nakon što je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti, postao je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U pozorištu je odigrao zapažene uloge u nekim kultnim predstavama kao što su "Švabica", "Mletički trgovoc", "Šine", "Beogradska trilogija", "Prljave ruke" i "Paviljoni".

Nebojša Milovanović
foto: Promo

Međutim, danas popularni glumac i otac četvoro dece umalo nije postao veterinar. Na glumu je primljen tek iz drugog puta, pa je morao da ostavi veterinu, na kojoj je već skoro stigao do treće godine. Još kao student poslednje godine Fakulteta dramskih umetnosti u klasi čuvenog profesora Vlade Jevtovića ovaj rođeni Valjevac je zablistao u dva velika filmska hita - "Bure baruta" i "Lajanje na zvezde".

Nebojša Milovanović
foto: Promo

- Srpska veterina nije ništa izgubila, a imam osnovane dokaze, pre svega od publike, da je gluma dobila mojim odustajanjem od tih studija - izjavio je glumac jednom prilikom.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

01:33

Nebojša Milovanović o snimanju serija Tajna vinove loze

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track