Otvorena izložba u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine posvećena fudbalskim velikanima Mihajloviću i Rosiju
Foto: Pokrajinska Vlada

Otvorena izložba u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine posvećena fudbalskim velikanima Mihajloviću i Rosiju

Kultura -

Večeras je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine otvorena izložba posvećena fudbalskim velikanima „Sećanje na Sinišu Mihajlovića i Paola Rosija“.

Pokrovitelj izložbe je Pokrajinska vlada.

Izložbu je otvorio ambasador Italije u Beogradu Luka Gori naglasivši da na ovaj način slavimo velikane svetskog fudbala koji, uz brojne sportske uspehe, predstavljaju oličenje povezanosti naše dve zemlje i naša dva naroda.

Dražen Mihajlović, brat Siniše Mihajlovića, zahvalio je Pokrajinskoj vladi i predsedniku Igoru Miroviću jer je, kako je rekao, na njegovu inicijativu organizovana ova izložba, koja je omogućila da se Siniša vrati svome domu. Porodica duguje zahvalnost svima onima koji su dali doprinos ovom kulturnom događaju.

Direktor izložbe Marko Skembri izjavio je da se ovom postavkom slave dve fudbalske ikone – Rosi i Mihajlović – i istakao da je narod u Italiji ponosan što je Siniša na svojevrstan način bio deo istorije te zemlje.

Direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu Roberto Činkota rekao je da je ova izložba veoma značajna jer je, zapravo, fudbal deo naše zajedničke tradicije i kulture i nešto što nas pokreće.

Izložba će biti otvorena svakog dana do 25. septembra, od 11 do 19 časova, a ulaz je besplatan.

Otvaranju su prisustvovali porodica i prijatelji fudbalskih velikana, potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, predstavnici Skupštine AP Vojvodine, Pokrajinske vlade i diplomatskog kora.

Pokrajinska Vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track