PLATA MI JE BILA 70.000 DINARA, 20 HILJADA SAM DALA RODITELJIMA, A OSTALO POTROŠILA NA CIPELE! Glumica otvoreno o novcu i slavi
Foto: Marko Poplašen

isprena o prvom honoraru

PLATA MI JE BILA 70.000 DINARA, 20 HILJADA SAM DALA RODITELJIMA, A OSTALO POTROŠILA NA CIPELE! Glumica otvoreno o novcu i slavi

Kultura -

Iako se publika rado vraća ulogama koje je naša proslavljena glumica Svetlana Bojković snimala i pre nekoliko decenija, jednako se raduje i njenim rolama koje su u poslednje vreme češće bile u komedijama kao što su "Tri muškarca i tetka", "Mamini sinovi", "Slucaj porodice Boškovic"...

Svetlana Bojković
foto: Dragana Udovicic

- Volim da igram u komediji. Nije lako ljude nasmejati, a ni rasplakati. Možda je najizazovnije i najteže izazvati smeh, iza koga ostaje osecaj gorčine - opisala je Svetlana u razgovoru za TV Ekran.

Na pomen njenog imena mnogi se prvo sete čuvene Emilije Popadić iz serije "Bolji život", a dramska umetnica je pokušala da odgonetne tajnu njenog uspeha.

Svetlana Ceca Bojković, Svetlana Bojković, Ceca Bojković, Valerija Gavrilović, Antonija Miloradović, Emilija Popadić
foto: Youtube screenshot

- Tajna te odlične serije, pored njenog kvaliteta, je i u vremenu u kome je nastala, u zemlji koja više ne postoji. U tom vremenu smo živeli opuštenije i srećnije. Pavićeve serije jesu ogledalo društva u datom vremenu, kao i našeg mentaliteta. Ipak, nemoguće je ne porediti prošla vremena sa sadašnjim u kome se sve neverovatno ubrzalo i imam utisak da se i dalje nezaustavljivo ubrzava. Što se šarma tiče, on se, po mom mišljenju, održao samo kod ljudi, koji imaju tu sreću da ga nisu izgubili.

Ceca je na samom početku karijere dobila i vredno priznanje, Zlatnu arenu u Pili nakon uloge u filmu "Pas koji je voleo vozove".

Svetlana Bojković
foto: Privatna Arhiva

- Ne bih danas imala neke nove savete za mene mladu, zato što sam u svojoj suštini ostala ista. Trudila sam se uvek da sve uradim kako najbolje mogu. Taj trud mi je doneo spokojstvo. Pa i ono što sam svesno propuštala, takođe sam činila radi svog spokojstva i mira. Ostalih propusta nisam svesna, pa o nima i ne mogu da razmišljam.

Jednom prilikom je otkrila i honorar koji je dobila za pomenuto ostvarenje.

Svetlana Bojković
foto: Privatna Arhiva

- Sećam se da sam od honorara za film "Pas koji je voleo vozove" mogla da kupim dva automobila ("reno 4"). Kupili smo ipak jedna kola, mesec dana obilazili Evropu i doneli puno garderobe. Sve od jednog honorara. Od svoje prve plate koja je bila 70.000 dinara, dvadeset hiljada sam dala roditeljima, a ostatak sam trošila u Knezu na italijanske cipele. Kupovna moć je bila velika. Danas od honorara glumac može da ode na jedno dobro putovanje - iskrena je bila glumica, koja se danas ne kaje što nije više igrala na filmu.

Svetlana Bojković
foto: Marko Poplašen

- Ne žalim. Možda bi film mogao da zažali, mada ne verujem. Gluma jeste velika igra, nimalo naivna ni površna, jer i ceo život je igra. Ali, gluma nije moj posao, to je moj život - zaključila je Svetlana.

(Kurir. rs / TV Ekran)

Bonus video:

01:49

SVETLANA BOJKOVIĆ PODELILA DETALJE SA SNIMANJA BOLJEG ŽIVOTA: Bilo nam je udobno i imali smo sve! POPULARNOST NAM NIJE BILA VAŽNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track