DESET GODINA OD PREMIJERE GOSPOĐE MINISTARKE: Slavlje na dan rođenja Branislava Nušića, a ovo je razlog što je predstava posebna
Foto: PR

Jubilej

DESET GODINA OD PREMIJERE GOSPOĐE MINISTARKE: Slavlje na dan rođenja Branislava Nušića, a ovo je razlog što je predstava posebna

Kultura -

U nedelju, 8. oktobra, biće obeležen važan jubilej u Pozorištu “Boško Buha”. Pre tačno deset godina, na ovaj datum - rođendan Branislava Nušića, premijerno je odigrana njegova "Gospođa ministarka" u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Tanja Mandić Rigonat, Tatjana Mandić
foto: Petar Aleksić

Ovo sasvim posebno čitanje najvećeg domaćeg klasika, u kome Živku Popović igra Goran Jevtić predvodeći u celini muški ansambl predstave, osim Katarine Marković koja igra Raku, donelo je sasvim nova, gotovo sablasna značenja Nušićevoj komediji. Obišavši sve relevantne pozorišne festivale u zemlji i regionu, osvojivši niz značajnih nagrada, ova predstava, koja stalno drži publiku na klackalici između smeha i zaprepašćenja, odigrana je, za deset godina, pred punom salom skoro dve stotine puta.

Gospođa Ministarka
foto: Pozorište Boško Buha

Autorski tim, osim rediteljke Tatjane Mandić Rigonat, čine Branko Cvijić, koji je zajedno sa rediteljkom autor scenskog prostora, kostimografkinja Ivana Vasić i kompozotor Draško Adžić. Scenski govor postavila je dr Ljiljana Mrkić Popović, a scenski pokret Anđelija Todorović. Dizajner svetla je Srđan Cvetković. Osim maestralnog Gorana Jevtića, u prestavi igraju Nemanja Oliverić, Miloš Vlalukin, Katarina Marković, Uroš Jovčić, Branislav Platiša, Branko Vidaković i drugi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track