PREMINULA POZNATA NOVINARKA I KNJIŽEVNICA: Mnogi će je pamtiti kao saosećajnu koleginicu koja je uvek imala razumevanja
Foto: Printscreen/Dubrovačka televizija

tuga

PREMINULA POZNATA NOVINARKA I KNJIŽEVNICA: Mnogi će je pamtiti kao saosećajnu koleginicu koja je uvek imala razumevanja

Kultura -

Preminula je poznata hrvatska književnica, novinarka i pozorišna kritičarka Marina Zec Miović, rođena 1959. godine.

U "Dubrovačkom vjesniku", Zec Miović je radila do 1991. godine, a godinama je pratila događaje iz kulture i pisala britke kritike o pozorišnim predstavama.

Od 1996. godine bila je zaposlena u gradskoj ustanovi Dubrovačke knjižnice, a jedno vreme je obavljala dužnost šefice Narodne knjižnice Grad, piše Slobdona Dalm,acija.

Teatru i pisanoj reči ostala je verna pišući o teatarskim predstavama, posebno na "Dubrovačkim ljetnim igrama", poprativši iscrpno i ovu, 74. sezonu Festivala. Poslednjih je godina pisala za internetski portal Kazaliste.hr.

Od svoje su se dugogodišnje kolegice objavom oprostili iz Dubrovačkih knjižnica.

"U Knjižnici je radila od 1995. godine, a polovinu svog radnog veka provela je na mestu voditeljke Narodne knjižnice. Tokom mandata organizovala je brojne izložbe i projekte, doprinela otvaranju Ogranaka Mokošica i Lapad, učeštvovala je u preuređivanju Ogranka Montovjerna i preseljenju Ogranka Cavtat u novi prostor.

Kolege će je pamtiti kao saosećajnu koleginicu koja je uvek imala razumevanja i kojoj je svako mogao da se obrati za pomoć, piše Dalmacija Danas.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:39

Komemoracija Tanasiju Uzunoviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track