VELIKI USPEH: Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobitnik nagrade za izdavača godine na Sajmu knjiga
Foto: Promo

VELIKI USPEH: Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobitnik nagrade za izdavača godine na Sajmu knjiga

Kultura -

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobitnik nagrade za izdavača godine na 66. Međunarodnom sajmu knjiga.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je na 66. Međunarodnom sajmu knjiga dobitnik prestižne nagrade za izdavača godine, saopšteno je iz ovog zavoda.

Ovogodišnji žiri u sastavu: Zlata Bojović, Anđelka Cvijić, Bojan Jović, Zoran Paunović i Marko Krstić, ocenio je da Zavod svojim izdanjima, naučnostručnim monografijama unapređuje znanje o nepokretnom kulturnom nasleđu, predstavljajući ga kao živo polje preplitanja uticaja i podsticaja kulturnih, društvenih i političkih procesa.

Zavod za zaštitu spomenika kulture
foto: Promo

Ove godine Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda konkurisao je za posebno priznanje za doprinos u oblasti nauke, i to monografskim izdanjima dr Saše Mihajlova "Arhitektonsko stvaralaštvo Josifa Najmana", dr Marine Pavlović "Nikola Nestorović" i dr Biljane Mišić "Srednja Evropa i Beograd: arhitektonski uticaji 1919 – 1941".

Knjiga "Arhitektonsko stvaralaštvo Josifa Najmana" ušla je u najuži izbor u kategoriji "Posebno priznanje u oblasti nauke".

Zavod za zaštitu spomenika kulture
foto: Promo

Zavod je izdao niz publikacija o značajnim stvaraocima ili stilovima i pokretima koji su bili važni činioci u graditeljstvu Beograda. Od vrhunskog značaja za istoriografiju i zaštitu arhitektonskog nasleđa su i kapitalna dela Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda izdata između 2021. i 2023. godine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:25

BEOGRAD ĆE PAR DANA BITI SVETSKA PRESTONICA KNJIŽEVNOSTI Janković: Za sve ljubitelje pisane reči, SPREMILI SMO OVO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track