NAJPRODAVANIJA KNJIGA NA SAJMU JE IZ PERA NELETA KARAJLIĆA: Ne znači da je najbolja! Drago mi je što ima publike koja to voli
Foto: ATA images

kraj

NAJPRODAVANIJA KNJIGA NA SAJMU JE IZ PERA NELETA KARAJLIĆA: Ne znači da je najbolja! Drago mi je što ima publike koja to voli

Kultura -

Sajam knjiga, pod sloganom "Živele knjige", zatva se danas u Beogradu. Od prvog do poslednjeg dana na vrhu prodaje izdavačke kuće "Laguna" nalazi se knjiga "Solunska 28 - O seksu, drogi i rokenrolu" Dr Neleta Karajlića. Dva dana družio se muzičar s fanovima na Sajmu knjiga, gde je potpisivao završni deo svoje trilogije o porodici Janković.

Nele Karajlić
foto: Laguna

- Sajam je velika svetkovina. Za mene kao dečaka iz Sarajeva svake godine bio bi poseban hadžiluk odlazak u Beograd, gde možete da nađete stotine zanimljivih knjiga. Nakon mog preseljenja, nijedan nije mogao da prođe bez mene. Za mene je čast i uživanje da budem deo tog vašara u čijem centru je knjiga - kaže Nele za Kurir.

Rokeru prija što je njegova knjiga najprodavanija 2023. godine:

- Ne znači da je najbolja (smeh). Drago mi je što ima publike koja to voli i nadam se da sam uspeo da kroz pisanje romana učinim nečiji život lepšim.

01:40

Nele Karajlić o Sajmu knjiga

Završnim delom trilogije "Solunska 28: O seksu, drogi i rokenrolu" Dr Neleta Karajlića stavljena tačka na priču o sudbini jedne dorćolske adrese i nekoliko generacija koje su tu živele, ali je otvoreno novo poglavlje u stvaralačkoj biografiji čoveka koji već četiri decenije peva, komponuje, glumi, režira i piše li piše.

Nele Karajlić, Dr Nele Karajlić
foto: Zorana Jevtić

Sada je pred nama moćan umetnički pogled u alternativnu nedavnu prošlost u kojoj je krvavi raspad Jugoslavije izbegnut zahvaljujući poverenju svih njenih naroda i narodnosti u rokenrol.

I nemojte da mislite da je u pitanju puka izmišljotina, jer nakon što pročitate poslednju rečenicu završnog dela Solunske 28, shvatićete koliko vam je žao što svet iz mašte Dr Karajlića nije postao stvarnost. Mada, nikad se ne zna.

Kurir.rs

Bonus video:

02:02

E NE MOGU OPET NADREALISTI! Nele Karajlić ekplozivno poručio mlađim naraštajima, lepote IZAZOVA: Fora je KAKO ĆEŠ da ustaneš!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track