"KRIZNO JE DOBA U RASPADU KARAKTERA" Branislav Lečić progovorio o MLADIM GLUMCIMA, evo šta misli o generacijama koje dolaze
Foto: Kurir televizija

iskren

"KRIZNO JE DOBA U RASPADU KARAKTERA" Branislav Lečić progovorio o MLADIM GLUMCIMA, evo šta misli o generacijama koje dolaze

Kultura -

Glumac Branislav Lečić se osvrnuo na današnjost društva, mlade glumce koje podučava, te o veri koja ga prati kroz život.

Da svaki glumac otkrije nešto novo o sebi tokom rada na nekoj predstavi, potvrđuje i Branislav Lečić, koji pritom ističe da se čovek danas menja nauštrb svog bića, što ne bi trebalo da radi.

Glumac je otkrio šta je spoznao tokom stvaranja lika u jednom od poslednjih projekata, predstavi “Razvojni put Bore Šnajdera”.

Branislav Lečić
foto: Marina Lopičić

- Probe su sitni obračuni sa malim unutrašnjim porocima, čovek ume sebe da slaže i odbaci. Nije pitanje samo emocije, nego i rutinskih grešaka koje pravimo u tom lakom prilagođavanju života, prelaženju preko ključnih važnih crta gde definišemo karakter. Krizno je doba u raspadu karaktera, malo je karakternih ljudi, ima grešaka. Život je toliko brz da moraš da se menjaš, ali ne nauštrb svoga bića, e taj koji prepozna gde je ta crvena linija, neće otići u destrukciju - iskren je Lečić, te otkriva da li je nekada bio na ivici te crvene linije.

Branislav Lečić
foto: Kurir televizija

- Kako da ne, dešavalo se, život je u dramatici stalnoj, ali nisam dozvolio da je pređem. Držim se za veru, uvek imam kontakt sa Gospodom, najiskreniji, razgolićujući sebe - rekao je glumac za Super TV.

Kao neko ko godinama unazad radi sa mladim glumcima, otkrio je da li ima veru u mlade generacije koje dolaze.

- Imamo vrlo zanimljive pojedince, talentovani smo jako, ako ne bude jedna generacija uspešna, očekujem uvek od druge da se pokaže i to se dešava. Važno je da mi koji prenosimo znanje budemo pošteni i iskreni, to će se primiti i tako će nastaviti drvo koje ima grane, pa grančice. Strog sam u smislu discipline odnosa prema poslu, jer sam profesionalac i za posao ginem, ali ne u smislu njihovih lutanja, tu nastojim da razgovaram sa njima, da upotrebljavajući zanat saznamo na koji način možemo da dokučimo uverljivost, istinu i autentičnost - rekao je Lečić, kojem je atmosfera na probama veoma važna.

Branislav Lečić
foto: Marina Lopičić

- Bez truda i pozitivne energije teško da može da se napravi uspešna stvar, divno je kada se poklopi da je i sam proces rada dobar, da nema sujete, da je razmena dobra, i da se radujemo probama i predstavama. Iz mog iskustva, kao da publika oseti to - zaključuje Lečić.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track