OVAKAV APLAUZ SE RETKO VIĐA, ČAK SU I GLUMCI IZ PREDSTAVE PLJESKALI! Beograd se poklonio pozorišnom magu Jagošu Markoviću (VIDEO)
Foto: Dusko Miljanić

divan gest

OVAKAV APLAUZ SE RETKO VIĐA, ČAK SU I GLUMCI IZ PREDSTAVE PLJESKALI! Beograd se poklonio pozorišnom magu Jagošu Markoviću (VIDEO)

Kultura -

Reditelj Jagoš Marković i dalje je omiljen kod publike, što je pokazalo gostovanje njegove poslednje režije, komada Ežena Joneska "Ćelava pevačica" u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Jagoš Marković
foto: Marina Lopičić

U najnovijoj verziji čuvenog Joneskovog dela, koje je Marković adaptirao i za njega uradio izbor muzike, stajaće ovacije publike dobili su Olga Odanović, Branko Vidaković, Dubravka Drakić, Momčilo Otašević, Sandra Bugarski i Branimir Popović. Poslušajte taj aplauz.

00:35

Samo molba i za video u cms Aplauz za Jagosa Markovica

Premijeru je nova režija velikog reditelja imala letos, 1. jula, u okviru Festivala mediteranskog teatra Purgatorije.

- "Ćelava pevačica" je apsurd, besmisao, komedija, komedija, komedija, ali... Uvek je ispod komedije drama i teško je sada ozbiljno govoriti o toj predstavi, koja je veoma ozbiljna, a ja želim da se publika, odnosno narod smeje. Kad je besmisao? Kad nema boga, kad nema ljubavi. Onda čovek misli da je on bog i gotovo - onda počinje taj apsurdni i besmisleni svet (...). Premeštanje Joneskovih likova iz Londona u Boku njima daje poseban, novi šarm i specifičnu harizmu. S njima se onda identifikujemo i u njima prepoznajemo, te počinjemo da se smejemo samima sebi - govorio je Marković uoči premijere "Ćelave pevačice", poslednje predstave koju je režirao u svojoj dugoj i veoma bogatoj karijeri.

Predstava se izvodi i večeras od 20.30 sati.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track