KADA NAM ODE NEKO DRAG, ODU I DELOVI NAŠEG ŽIVOTA SA NJIMA: Kolege se potresnim rečima opraštaju od velikog Žarka Lauševića
Foto: Dragana Udovičić

Laušević je dostojanstveno prošao sve uspone i padove

KADA NAM ODE NEKO DRAG, ODU I DELOVI NAŠEG ŽIVOTA SA NJIMA: Kolege se potresnim rečima opraštaju od velikog Žarka Lauševića

Kultura -

Vest da je preminuo glumac Žarko Laušević je mnoge potresla. Mnogi sa naše javne scene se opraštaju od glumca koji je umro u 63. godini.

Od glumca se oprostio i Hadži Nenad Maričić, koji je uz emotivnu fotografiju sa čuvenim Laušem ostavu i poruku koja slama srca.

Žarko Laušrvić
foto: Printscreen

- Kada nam ode neko drag, odu i delovi našeg života sa njima. Čudno su nam se preplitali životi ! Na kraju smo postali saradnici i prijatelji. Zbogom Žare, zbogom moj Živojine Mišiću - napisao je Hadži Nenad Marić uz emotikon slomljenog srca.

Ivan Karl, direktor Filmskog centra Srbije rekao je da Žarko Laušević kao i svaki veliki glumac ne umire jer to ne čine likovi kojima je izdao pasoš za večnost na velikom platnu i malom ekranu. Naglasio je da će se u „tužnim danima koji slede pominjati filmovi, serije, predstave i knjige, a njegova najveća uloga bio je upravo njegov život“, prenosi "RTS".

- U svom životu Laušević je dostojanstveno prošao sve uspone i padove, iskušenja i žanrove koje nijedan scenario ne može da postavi - rekao je Karl.

„Šmeker“ u čast Lauševića u Kinoteci večeras

Žarko Laušević, Maja Mitić, glumica iz filma Šmeker
foto: Privatna arhiva

Povodom smrti Lauševića, Jugoslovanska kinoteka će večeras u 20 časova vanredno u Muzeju kinoteke u Kosovskoj ulici prikazati film Šmeker reditelja Zorana Amara iz 1986. godine, uz slobodan ulaz.

- Već narednog meseca organizovaćemo veliku retrospektivu našeg velikog glumca koji nas je fizički napustio - najavio je direktor kinoteke Jugoslav Pantelić.

Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić ocenio je da je Lauševićeva smrt veliki gubitak za kinematografiju. Pantelić je rekao da je Laušević „možda poslednja velika glumačka zvezda jugoslovenske kinematografije“.

- Ostaje upamćen po izuzetnim saradnjama sa Miroslavom Lekićem na filmovima Dogodilo se na današnji dan, Bolje od bekstva i Nož, ali i mnogim drugim filmovima iza kojih su bili Dejan Šorak (Oficir sa ružom), Zdravko Šotra (Braća po materi) - naveo je Pantelić, a preneo "RTS".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

Žarko Laušević posle premijere filma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track