"ŽARE, BESKRAJNO SAM TI ZAHVALAN NA LEKCIJI" Milan Marić je glumio u seriji "Pad", a njegove govore kakav je Lauš bio
Foto: Zorana Jevtić

oprostio se

"ŽARE, BESKRAJNO SAM TI ZAHVALAN NA LEKCIJI" Milan Marić je glumio u seriji "Pad", a njegove govore kakav je Lauš bio

Kultura -

Prijatelji, kolege i porodica opraštaju se danas od velikog Žarka Lauševića. Komemoracija je upriličena od 11 časova u matičnom pozorištu slavnog glumca, nakon čega će se održati kremacija od 14 časova na Novom groblju.

01:36

Milan Marić govor na komemoraciji

Brojna poznata lica obeležena su tugom, a koliko je Laušević bio volejen vidi se u govorima njegovih prijatelja.

Na komemoraciji Žarku Lauševiću govore: Tamara Vučković Manojlović, Vida Ognjenović, Vojislav Brajović, Irfan Mensur, Svetlana Bojković, Milutin Karadžić, Dragan Bjelogrlić, Svetozar Cvetković, Milan Marić, Petar Božović.

komemoracija, Žarko Laušević, Milan Marić
foto: Zorana Jevtić

Milan Marić, koji je glumio u seriji koja je snimljena po motivima knjige, emotivnim rečima oprostio se od Žarka zauvek:

- Dragi Žarko, Žare Lauše, za mene si bio pre svega veliki glumac, ali ne samo za mene već za sve nas. Međutim pored svega toga za mene si bio neko ko je umeo dostojanstveno i hrabro nosi svet na leđima koliko god život bio težak. Na toj lekciji sam ti beskrajno zahvalan. Hvala ti Žare i za vreme koje si mi posvetio. Žao mi je što ga nije bilo više. Hvala ti za sve šale, toplinu, nežnost i drugarstvo. Hvala ti za sve što si nam davao. Hvala ti što te naša mladost nije plašila već si je poštovao. Tako ću te pamtiti. Smrt boli, ali je banalna i na kraju uvek pobedi život. Ja sam kod tebe Žare najviše cenio život. Hvala ti za sve.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:41

Ruski konzul

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track