PREMIJERA PREDSTAVE OLEANA: U Tivtu izveden novi komad koji obrađuje važne teme, na sceni Branislav Lečić i Jovana Krstić
Foto: Promo

PREMIJERA PREDSTAVE OLEANA: U Tivtu izveden novi komad koji obrađuje važne teme, na sceni Branislav Lečić i Jovana Krstić

Kultura -

Premijerno izvođenje predstave "Oleana" po komadu Davida Mameta a u režiji Egona Savina održano je u nedelju u velikoj Sali tivatskog Centra za kulturu.

Po rečima Gorana Božovića, direktora Centra za kulturu, u čijoj produkciji je predstava rađena, dobijen je kvalitetan pozorišni komad, ozbiljna duboka psihološka drama koja govori o aktuelnim temama za današnje vrijeme.

predstava Oleana
foto: Promo

U komadu nije reč samo o nasilju nad ženama već prvenstveno o uzajamnoj manipulaciji koja je česta pojava u odnosima u savremenom društvu.

Glumac Branislav Lečić istakao je da je komad ozbiljno pripreman dva mjeseca u Beogradu i par nedelja u Tivtu kako bi ga prilagodili sceni Kulturnog centra.

predstava Oleana
foto: Promo

- To je itekako profunkcionisalo i nadam se da će predstava imati dug život. Već sada imamo ponude nekoliko pozorišta za igranje ove predstave koja je prvenstveno kamerna i pravljena za manje prostore. Ona je kao neki ring u kojem se sukobljavaju dve prirode, dva koncepta, dva manipulatora. Predstava ipak dobro komunicira sa publikom i bio sam zapanjen tišinom publike i pažnjom koja je bila od početka do kraja - kazao je Lečić.

U glavnim ulogama su Branislav Lečić i Jovana Krstić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track