BIVŠA ŽENA BOGDANA DIKLIĆA JE DOKTORKA NAUKA: Mlađa je od glumca 22 godine, a znate je iz serija koje smo OBOŽAVALI (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

evo ko je ona

BIVŠA ŽENA BOGDANA DIKLIĆA JE DOKTORKA NAUKA: Mlađa je od glumca 22 godine, a znate je iz serija koje smo OBOŽAVALI (FOTO)

Kultura -

Poznati srpski glumac Bogdan Diklić (70) ima impozantnu glumačku karjeru u kojoj je ostvario više od 150 uloga na velikom i malom platnu.

Iako retko govori o svom privatnom životu, poznato je da je Diklić bio u braku sa 22 godine mlađom koleginicom Dijanom Marojević i da se iz te ljubavi rodila ćerka Sofija.

Bogdan je svoju bivšu suprugu upoznao još dok je ona studirala na Fakultetu dramskih umetnosti, a zajedno su sarađivali na više projekata poput filma „Lajanje na zvezde“ i „Četvrti čovek“.

Dijana Marojević
foto: Printscreen

Venčali su se 2009. godine, a ubrzo su postali roditelji ćerke Sofije koja danas ima 20 godina.

„Nisam znao šta mi se dogodilo kad se Sofijica rodila. Odmah sam je zavoleo. Ja sam bio samotnjak, to je meni bio prvi brak, s 47 godina sam se oženio. I onda shvatite da niste centar sveta, da bezuslovno volite“, rekao je svojevremeno Bogdan.

Kako je istakao Sofija je lepotu povukla na majku.

„Dosta je povukla po ženinoj liniji. Bogu hvala, po ženi lepotu. A po mojoj liniji – moja pokojna majka Sofija je bila jako duhovita. Naše dete Sofija je strašno duhovito dete“, ispričao je jednom prilikom glumac.

Bogdan Diklić, Dijana Marojević
foto: Damir Dervišagić

Međutim, brak Bogdana Diklića i Dijane Marojević završio se 2015. godine, a nakon razvoda ostali su u prijateljskim odnosima.

Ko je Dijana Marojević?

Glumica Dijana Marojević rođena je 7.novembra 1975. godine u Nikšiću. Diplomirala je glumu na FDU u Beogradu 1997. godine u klasi profesora Milenka Maričića kao najbolji student generacije i nagrađena je kao najbolji student dikcije.

Slavu je stekla ulogom u filmu „Lajanje na zvezde“ 1998. godine, a zapaženu ulogu imala je imala u seriji „Neki novi klinci“ u kojoj je tumačila Mirjanu, zatim u pomenutom filmu „Četvrti čovek“ , seriji „Dug moru“ 2021. godine, u seriji „Vreme zla“ igra profesorku Rajnu, a u seriji „Nečista krv“ ušla je u kožu lika Zore.

Doktorirala je 2016. godine na studijskom programu Doktorskih naučnih studija teorije dramskih umetnosti, medija i kultura sa temom „Govorno oblikovanje stiha u glumačkom istraživačkom procesu“.

Dijana radi kao profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu već punih 20 godina gde predaje predmet scenski govor (dikciju) na osnovnim i master studijama glume. Pored smera glume, predaje i retoriku na programu Filmske i televizijske produkcije, kao i scenski govor na programu Radio i pozorišne režije.

Osim toga, radi i u nekoliko pozorišta.

(Kurir.rs/Zadovoljna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track