MLADA PIJANISTKINJA ANA DRAGOSAVLJEVIĆ NASTUPILA U ANTVERPENU: Dočekale je desetominutne ovacije na kraju programa
Foto: Orange the World

izvanredno

MLADA PIJANISTKINJA ANA DRAGOSAVLJEVIĆ NASTUPILA U ANTVERPENU: Dočekale je desetominutne ovacije na kraju programa

Kultura -

Obeležavanje Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama ’’Orange The World’’ (kampanja Narandžasti dan) pod pokroviteljstvom UN i UNESCO, održana je 25.11.2023. u organizaciji Soroptimist internacionalnog kluba iz Antverpena u Belgiji, u prepunoj Da Singel sali, na kojoj su bili prisutni najugledniji građani Antverpena, te predstavnici Soroptimist kluba iz okolnih zemalja, iz UN, UNESCA i SAD.

Ana Dragosavljević, Orange the World, kampanja Narandžansti dan
foto: Orange the World

U svečanoj loži isticali su se guvernerka Antverpena Cathy Berx i specijalni savetnik Njenog veličanstva Jean-Louis Six. Priliku da nastupi na ovom događaju dobila je naša mlada pijanistkinja Ana Dragosavljević kao laureat za 2022-2023 godinu proglašenu od ove organizacije.

Ana Dragosavljević je master student završne godine na Kraljevskom konzervatorijumu u Antverpenu u klasi čuvenog pijaniste i profesora Sergeja Edelmana.

Virtuoznost i energija kojom je Ana izvela program oduševila je publiku koja je nakon svake kompozicije nagradila veklikim aplauzom, a na kraju su usledile desetominutne ovacije pri čemu su svi prisutni bili na nogama. Na kraju je usledilo pozdravljanje i čestitanje mladoj umetnici gde su prisutni formirali red i strpljivo čekali. Na čelu je bila guvernerka Antverpena Cathy Berx i specijalni savetnik Njenog veličanstva Jean-Louis Six koji su oduševljeni muzikom i nisu krili zadovoljstvo razgovorom na flamanskom jeziku.

Ana Dragosavljević, Orange the World, kampanja Narandžansti dan
foto: Orange the World

Ovaj nastup je dokaz da je Ana Dragosavljević sazrela kao umetnik i pijanista za nastupe i solističke koncerte na velikim pozornicama. U programu za ovu godinu su još dva nastupa u Antverpenu u decembru. Srpskoj publici poznata je preko društvene mreže instagram na kojoj ima 33 hiljade pratilaca, a njen koncert u Srbiji se željno iščekuje.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:15

ZA NEVEROVATI! Parižanka izdala album u 106. godini života (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track