STEFAN ÐOKOVIĆ ODRŽAO KONCERT ZA PAMĆENJE U TRSTENIKU
Foto: Marko Daniel

STEFAN ÐOKOVIĆ ODRŽAO KONCERT ZA PAMĆENJE U TRSTENIKU

Kultura -

Jedanaesti po redu koncert pijaniste Stefana Đokovića, održan je u Domu kulture u Trsteniku. Ovaj nastup obeležili je izvanrednosti i posvećenost umetnosti tima projekta Sa Mozzartom na krilima muzike koji prethodnih jedanaest meseci obilazi Srbiju.

Zahvaljujući nesebičnoj podršci Narodnog univerziteta Trstenik i opštine Trstenik brojni prisutni građani imali su priliku da uživaju u beskprekornim izvedbama Šuberta, Šopena i Lista ali I klavirskom delu "Uspavanka za Luku" koju je Stefan Ðoković komponovao.

Projekat Sa Mozzartom na krilima muzike ne samo da stavlja akcenat na umetnost već ima i humanitarni karakter, jer sav prihod od prodatih ulaznica ostaje ustanovama kulture u kojima mladi pijanista nastupa.

Fondacija Mozzart prepoznala je značaj ovog projekta i od samog početka ga snažno podržava.

1 / 5 Foto: Marko Daniel

U prepunoj sali Trstenika, Đoković je doživeo gromoglasne ovacije. Umetnik je uzvratio poštovanje publici dubokim naklonom, zahvaljujući im što su bili deo tako važnog projekta pod pokroviteljstvom prve dame gospođe Tamare Vučić. Veče u domu kulture ne samo da je odisalo muzičkom briljantnošću već je najbolji primer spoja umetničkog izraza i humanosti, naglašavajući snagu muzike kao sredstva za promociju kulture i dobrote.

Naredni ujedno i poslednji u nizu koncerata Sa Mozzartom na krilima muzike zakazan je za 28. decembar u Novom Sadu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track