MUZIČKI KARAVAN STEFANA ÐOKOVIĆA STIŽE U NOVI SAD 28.DECEMBRA
Foto: Promo

MUZIČKI KARAVAN STEFANA ÐOKOVIĆA STIŽE U NOVI SAD 28.DECEMBRA

Kultura -

U ovoj godini umetnosti i harmonije, projekat "Sa Mozzartom na krilima muzike", uz neizmernu podršku i pokroviteljstvo prve dame gđe Tamare Vučić, započeo je svoje putovanje u januaru na veličanstvenoj sceni Kolarca u srcu Beograda kada je održan prvi u nizu klavirskih koncerata pijaniste Stefana Ðokovića.

Na ovom muzičkom putovanju talentovani pijanista Stefan Đoković prosetio je jedanaest gradova u kojima je održao koncerte klasične muzike. Njegov zanosan talenat oduševio je publiku u Loznici Nišu, Čačaku, Valjevu, Kragujevacu, Vrnjačkoj Banji, Priboju, Trsteniku, Požarevacu i Zaječaru.

Đoković je svojim virtuoznim izvođenjem kompozicija Šuberta, Šopena i Lista, kao i nezaboravnom izvedbom svoje kompozicije "Uspavanka za Luku" osvajao je srca publike u svakom gradu koji je muzički karavan posetio .

Svaki od koncerata ostavili su dubok trag I učinili mnogo za promovisanje i popularizaciju klasične muzike. Finale ovog čarobnog putovanja zakazano je za 28. decembar u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu. Kao i čitave godine tokom muzičkog leta po Srbiji sav prihod od prodatih ulaznica biće doniran kulturnoj ustanovi ovog grada, nastavljajući podršku umetnosti na lokalnom nivou.

Ovaj projekat je bio ne samo izuzetno uspešan već je postao sinonim za vizionarski pristup popularizaciji kulture, uz dragocenu podršku Mozzart fondacije koja je prepoznala suštinski značaj klasične muzike za mlade generacije. Stefan Đoković već pravu planove za nove, uzbudljive akcije koje će osvetliti put umetnosti i kulture i ubuduće.

Stefan Đoković
foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track