KOMEDIJA ŽIVI I ZDRAVI U KOJU SE ZALJUBIO I BEOGRAD: Na crvenom tepihu veliki broj poznatih ličnosti! Goran Bogdan stigao sa ženom
Foto: Damir Dervišagić

premijera

KOMEDIJA ŽIVI I ZDRAVI U KOJU SE ZALJUBIO I BEOGRAD: Na crvenom tepihu veliki broj poznatih ličnosti! Goran Bogdan stigao sa ženom

Kultura -

Dugo očekivani drugi film reditelja i scenariste Ivana Marinovića "Živi i zdravi" večeras ima premijeru u Domu sindikata.

Pre projekcije crvenim tepihom su prošetali glumci Tihana Lazović, Goran Bogdan , Goran Slavić, Dragana Dabović, Dejan Đonović i Momo Pićurić.

1 / 56 Foto: Damir Dervišagić

Komedija prati mladi par pre i tokom svadbe. Venčanje, tradicija, običaj, ali i sukob novog i starog u prelepom ambijentu primorja Crne Gore prikazani su kroz dinamičan i komplikovan odnos mlade, koja naprasno odustaje od udaje, i mladoženje koji je na insistiranje oca primoran na ovaj čin. Veliko slavlje pretvara se u „farsu“ sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je naoružanjem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji tog kraja nalažu.

Specijalna gošća je Tamara Dragičević, koja igra matičarku. Režiju i scenario potpisuje autor Ivan Marinović, publici poznat po debitantskom ostvarenju ''Igla ispod praga'', koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za nagradu Oskar, obišao je više od 50 međunarodnih filmskih festivala.

film Živi i zdravi
foto: Maja Medić

Glavnu mušku ulogu igra Goran Slavić koji je napomenuo da je ovaj težak lik odigrao maltene kao sublimaciju 50 pozorišnih predstava koje ima za sobom u karijeri.

"Sve te predstave sam stavio u ovaj film. Tako sam pristupio mom liku. Bilo mi je jako izazovno i inspirativno raditi na ovom filmu sa rediteljem, jer svaki glumac poželi da u karijeri dobije ovakvu ulogu. Moj lik je u tolikoj promeni raspoloženja, od samog starta filma on ne zna gde se nalazi, njega drugi vode kroz priču, a ima snažan unutrašnji lom. Upravo to mi je bilo inspirativni raditi, napraviti takav lik", otkrio je glavni glumac na konfrenciji za medije.

Živi i zdravi, film Živi i zdravi, premijera filma Živi i zdravi
foto: Damir Dervišagić

Na premijeri bio je veliki broj poznatih ličnosti, a među njima su se našli Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Tihana Lazović, BaneTrifunović, Maša Memedović, Rambo Amadeus i brojni drugi, Nina Janković i mnogi drugi.

Film je svetsku premijeru imao u Taliju, a prikazan je prošle nedelje u Crnoj Gori. Od četvrtka je u svim domaćim bioskopima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track