SVE DOMAĆE DEJNE SKALI: HRABRE, PRONICLJIVE I ODLUČNE! Ove glumice su pred kamerom igrale POLICIJSKE INSPEKTORKE i ostavile utisak
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva

tv ekran

SVE DOMAĆE DEJNE SKALI: HRABRE, PRONICLJIVE I ODLUČNE! Ove glumice su pred kamerom igrale POLICIJSKE INSPEKTORKE i ostavile utisak

Kultura -

Kad je pozvan da režira triler-misteriju "V (fau) efekat", Gordan Kičić je odmah imao jasnu viziju o glumačkoj podeli. Tako je rolu inspektorke Svetlane Sorge poverio Milici Janevski, a posle četiri emitovane epizode ona je dokazala da ga nije izneverila. Ova hvaljena glumica za kratko vreme je pokazala kako svojim talentom jednako može da pronikne u različite likove.

Milica Janevski
foto: Firefly Production

- Prvi put imam glavnu ulogu. Cela serija je oslonjena na perspektivu mog lika, što je nezgodna pozicija. Treba izgurati svaku epizodu a ne biti dosadan. Bilo je uzbudljivo da posmatram svoje kolege koji su maestralno napravili taj pozorišni svet, ali i veoma naporno - otkrila je Milica za Kurir.

Lik Sorge povod je da se setimo i drugih glumica mlađe generacije koje su takođe ostavile snažan utisak igrajući žene u policiji. Jana Bjelica je u seriji "Močvara" bila besprekorna kao inspektorka Milka Bjelić.

Jana Bjelica
foto: Firefly Production

- Teško je igrati Milku, s njom ste uvek na tankom ledu. Njena hladnoća stvara neprohodne zidove oko njene duše i njenih emocija. Bilo mi je važno da se u njoj vidi konstantna opasnost od erupcije upravo tih ograđenih emocija. Uporna je i tvrdoglava. Milka je lovac i mnogo se razlikujemo. Ja volim da pričam i nisam rezervisana prema ljudima kao ona. Mislim da sam dosta slabija od nje, lakše me je povrediti - rekla je Jana za TV Ekran.

S druge strane, Hana Selimović je u "Besi" dočarala lik inspektorke Divne, najbližeg saradnika Petrita Kocija, kog tumači Miloš Timotijević. Tada nije bilo tajni da je inspiraciju za svoj lik našla u čuvenoj Skali iz serije "Dosije X".

Hana Selimović
foto: Promo/Sergej Radović

- Inspiraciju nalazim u svemu što gledam, a referenca koju pominjete bila je Miloševa i moja polazišna tačka u smislu tog platonskog bliskog partnerskog odnosa između dvoje inspektora, taj odnos koji stalno hoda po žici i čini se da lako može skliznuti iz profesionalnog u nešto drugo - rekla je Hana za TV Ekran.

Ivana Vuković
foto: Promo

Ipak, nisu one jedine inspektorke. Recimo, u seriji "Poziv" Mirjana Joković igrala je Anicu Reljić, bivšu policijsku inspektorku koja radi u kol-centru mobilnog operatera. Ivana Mladenović je dočarala lik inspektorke Sonje u seriji "Blok 27", o njena imenjakinja i u životu i u seriji Ivana Vuković inspektorku Sonju u seriji "Kljun". Još jednoj Ivani bila je poverena slična rola u seriji "Ubice mog oca", a reč je o Ivani Dudić.

Bonus video:

01:18

IZAZOVNA MIRKA VASILJEVIĆ NA CRVENOM TEPIHU BEZ BRUSA! Glumica otkrila kako je bez Vujadina Savića: Uvek nađem nekoga za veče!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track