ONE SU VIŠESTRUKE FILMSKE MAJKE I TO ISTIM MLAĐIM KOLEGAMA! Evo kome su Vesna, Dara, Ceca i Branka dva puta igrale mamu
Foto: Petar Djordjevic, Dragana Udovičić, Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić

TV EKRAN OTKRIVA

ONE SU VIŠESTRUKE FILMSKE MAJKE I TO ISTIM MLAĐIM KOLEGAMA! Evo kome su Vesna, Dara, Ceca i Branka dva puta igrale mamu

Kultura -

Završila se još jedna etapa emitovanja serije "Radio Mileva", koja je svojim pasioniranim gledaocima ostavila da se sećaju komičnih situacija likova koji s nama žive pune tri godine. Među glavnim stanarima te čuvene zgrade u Rankeovoj 12 su i Cveta, koju tumači Dara Džokić, i njen sin Mikica u izvedbi Nenada Stojmenovića. Zaplet njihovog komičnog odnosa krije se u činjenici da je Mikica uspešan advokat koji i u četrdesetim živi s majkom i pod njenim je velikim uticajem.

Dara Džokić
foto: Igor Mandić

Pored toga što su oboje vrhunski glumci, činjenica da su Dara i Nenad tako dobro odigrali majku i sina krije se i u tome što "Radio Mileva" nije prva serija koja ih je na ovaj način spojila. Naime, Dara je igrala majku mlađem kolegi i u seriji "M(j)ešoviti brak", koja je još pre više od dve decenije okupljala gledaoce kraj malih ekrana.

Nenad Stojmenović i Dara Džokić
foto: NiraPro produkcija

- To što mi je Dara ponovo majka, umnogome mi je olakšalo stvari, jer mi je ona stvarno pravi prijatelj, a s druge strane, imam apsolutno poverenje i ona mi je, na neki način, autoritet. Pored nje sam se osećao opušteno i ušuškano. Četiri godine smo snimali "M(j)ešoviti brak", pa volim da kažem kako sam glumački prohodavao uz Daru. Bio sam klinac i lepo me je prihvatila - rekao je Nenad za TV Ekran.

Ceca Bojković, Svetlana Ceca Bojković
foto: Marina Lopičić

Ali nije njihov primer jedini kada je reč o glumcima koji su se dva puta sreli u ulogama roditelj-dete. Svetlana Ceca Bojković igrala je majku Mini Lazarević u "Porodičnom blagu" takođe pre dvadesetak godina, a u tom odnosu ponovo ih je video Siniša Pavić i u svojoj poslednjoj porodičnoj seriji "Junaci našeg doba". Potom, Vesna Čipčić je kao Sneža bila majka Nataši Ninković, koja je igrala Vidu u filmu Ana Marije Rosi "Ajvar", a u istoj relaciji video ih je i reditelj serije "Kalkanski krugovi" Milan Karadžić, gde je u prvoj sezoni Vesna bila Gordana Jakovljević, a Nataša njena naslednica Vera.

Vesna Čipčić
foto: Story

- To su dva različita projekta i dve različite uloge, ali u tom odnosu mogu da povučem paralelu u smislu da u oba slučaja ćerka ne želi da živi i bude kao njena majka, a nekako sve vodi ka tome. U toku samog snimanja "Kalkanskih krugova", ni Vesna, a ni ja nismo ni spomenule prethodni projekat, jer za nas je svaka nova uloga i nov početak. Vesna mi je, pre svega, dobar prijatelj i s njom volim da delim kako kadar, tako i privatni prostor - istakla je Nataša za TV Ekran.

Nataša Ninković
foto: Miloš Nadaždin za magazin Lepa i srećna

Ova serija nosi još jedan interesantan primer. Glumica Branka Pujić tumačila je lik Bilje, Milankine majke, koju je igrala Nina Nešković, a njih dve su se u ovom odnosu srele i u komediji "Radio Mileva". Nina je ovoga puta bila frizerka Suki, a Branka modna kreatorka Duda Raguž. Zanimljivo je da su se upoznale na fakultetu, gde je Branka Nini bila profesor.

Branka Pujić i Nina Nešković
foto: Printscreen

- Radost je kada se u poslu sretnemo i insistiram da me studenti oslovljavaju s "koleginice". Smatram ih ravnopravnim, pa i boljim, jer nose novu energiju, brzinu, svežinu, autentičnost, hrabrost, slobodu. Mnogima sam već igrala majku a, evo, Nini i po drugi put.

Bonus video:

01:03

JELISAVETA ORAŠANIN SE VRATILA U SRBIJU! Glumica ne može da sakrije emocije, POTOM SPOMENULA DECU: Nisu svesni ko su im roditelji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track